Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εμμένουν στην εκτίμησή τους ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τα Χριστούγεννα, λόγω της επιδημιολογικής εικόνας της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Οι κ.κ Απόστολος Τζιτζικώστας και Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξέφρασαν την άποψη αυτή και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο είχαν συνάντησή χθες.

 

«Δεν θα ζητήσω ποτέ σαν δήμαρχος αυτής της πόλης να μπούμε σε μια οποιαδήποτε κανονικότητα αν δεν είναι εξασφαλισμένη η υγεία των κατοίκων και η επόμενη ημέρα της πόλης ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας.

 

Διευκρίνισε δε, πως «είμαι προσωπικά κατά του ανοίγματος των σχολείων. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ισχύσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Από κει και μετά, όλα αυτά τα αυστηρά μέτρα, τα οποία επιβαρύνουν την οικονομική ζωή της πόλης μας πρέπει να έχουν ένα αντιστάθμισμα»

 

Πρόσθεσε δε πως όλες οι επιδοτήσεις που δόθηκαν σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες, σε ανέργους πρέπει να συνεχιστούν και τον Δεκέμβριο.

 

Σε ό,τι αφορά σε «οποιεσδήποτε ενισχύσεις, οποιεσδήποτε αναστολές πρέπει να ισχύσουν για όλο αυτό το διάστημα που ζητούμε να υπάρχει lockdown με όφελος της πόλης μας».

 

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε λόγω για «ένα σχέδιο Μάρσαλ που χρειάζεται αυτή η πόλη».

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 επισήμανε πως «Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν επιβλήθηκε το lockdown».

 

Προειδοποίησε, δε, ότι αν κάτι δεν πάει καλά θα έχουμε αναζωπύρωση στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Παράλληλα, τόνισε ότι παραμένει πολύ υψηλό το ιικό φορτίο στους δήμους γύρω από την Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε Πυλαία, Χορτιάτη, Λαγκαδά και Ωραιόκαστρο ενώ έκανε λόγο και για βασανιστικούς ρυθμούς μείωσης των κρουσμάτων.

 

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης έχει πει πως αν είναι κάτι να σκεφτεί να ανοίξει για το επόμενο διάστημα είναι η πρωτοβάθμια εκπαίδευση και γι' αυτό δεν υπάρχει ακόμα τελική εισήγηση.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr