Λινού: Χρειάζεται «κοινωνική φούσκα» συναναστροφών μόνο με ελάχιστα, συγκεκριμένα άτομα

Λινού: Χρειάζεται «κοινωνική φούσκα» συναναστροφών μόνο με ελάχιστα, συγκεκριμένα άτομα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Θα ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμο να γίνει μία δειγματοληψία με τυχαία επιλογή, στα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της χώρας, ούτως ώστε να υπάρξει μελέτη του προβλήματος και κυρίως για να δούμε πόσα παιδάκια νοσούν» δήλωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Την ίδια ώρα η κυρία Λινού ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει «να γίνεται συνταγογράφηση των τεστ», ενώ πρότεινε την «κοινωνική φούσκα» ως αποτελεσματικό μέτρο για την ανάσχεση του ιού. Δηλαδή κάθε άνθρωπος να συναναστρέφεται ελάχιστα και συγκεκριμένα άτομα.

Η κυρία Λινού σχολίασε μάλιστα την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, τονίζοντας στον ΑΝΤ1 ότι: «Αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου, είναι πολύ περισσότερα τα πραγματικά κρούσματα. Το lockdown δεν είναι το πραγματικό lockdown που εννοούμε οι επιστήμονες. Πραγματικό lockdown είναι μένω σπίτι και βγαίνω μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, φάρμακα και σούπερ μάρκετ. Αν μπορώ, μάλιστα, χρησιμοποιώ υπηρεσία ντελίβερι για το σούπερ μάρκετ».

Η κυρία Λινού μίλησε για την πρόταση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να οριστεί ως υπουργός Υγείας ευρείας αποδοχής, αλλά και για τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

«Λίγες ώρες πριν με είχαν ρωτήσει αν μπορούν να αναφέρουν το όνομά μου στη Βουλή, και είπα, ναι. Οπότε μου ζητήθηκε από την κυβέρνηση να συνδράμω το έκανα, αυτό δεν σημαίνει ότι ζητάω κάποια θέση» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού στο Open TV.

«Θα άλλαζα την κατάσταση στα Μέσα Μεταφοράς. Πρέπει να τηρείται η απόσταση σε 1,5 μέτρο πρόσθεσε. Για τα δημοτικά σχολεία και το ενδεχόμενο να κλείσουν είπε: «Να γίνουν τεστ, να γίνουν μελέτες για τη διασπορά. Θα ήθελα να δω γενικευμένα τεστ. Αν είναι να πάρουμε απόφαση για τη Δευτέρα για τα σχολεία πρέπει να γίνουν τεστ στα σχολεία».

«Χάσαμε χρόνο, δεν μελετήσαμε επαρκώς τα πράγματα. Οι 50 νεκροί είναι πριν από 3 εβδομάδες. Δεν μετράει ακόμη η καραντίνα. Κλείνουμε τα παιδιά στο σπίτι χωρίς εφικτή τηλεκπαίδευση». 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ ΑΘΗΝΑ ΕΝΟΙΚΙΟ

Ελλάδα / Η «ακτινογραφία» της στεγαστικής κρίσης στην Ελλάδα: «Πρωταθλητές» στην ΕΕ στο κόστος στέγασης

Η μελέτη της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ καταγράφει την εκτίναξη του κόστους κατοικίας, τη μείωση της ιδιοκατοίκησης και την αυξανόμενη πίεση σε ενοικιαστές και νέους
THE LIFO TEAM
ΦΙΔΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ελλάδα / Ναύπακτος: Οδηγός βρήκε φίδι 2 μέτρων μέσα στο αυτοκίνητό της - «Ήταν τεράστιο, τρόμαξα πολύ»

«Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς, το σταμάτησα στην άκρη, άνοιξα το καπό και ξαφνικά είδα το φίδι, το οποίο μόλις με είδε άρχισε να στριφογυρίζει», περιγράφει η οδηγός
THE LIFO TEAM
ΟΣΜΗ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΛΕΓΧΟΣ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Άγνωστη η αιτία και η προέλευσή της - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Η τελευταία ενημέρωση για την οσμή που έγινε αισθητή από το Λαγονήσι μέχρι τη Δραπετσώνα και από τη Γλυφάδα μέχρι τη Νέα Σμύρνη, την Καλλιθέα και τον Άγιο Δημήτριο
THE LIFO TEAM