Μήνυμα από το 112 για το lockdown: Συναγερμός Covid-19, μένουμε στο σπίτι

Μήνυμα από το 112 για το lockdown: Συναγερμός Covid-19, μένουμε στο σπίτι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Μήνυμα για το lockdown έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112.

Το μήνυμα, με τον γνωστό πλέον παρατεταμένο ήχο στα κινητά τηλέφωνα, υπενθυμίζει στους πολίτες τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. «Συναγερμός Covid-19. Περιορισμός κυκλοφορίας, μετακινούμαστε μόνο με SMS για εξυπηρέτηση απαραίτητων αναγκών. Μένουμε στο σπίτι, μένουμε ασφαλείς. Ενημερωνόμαστε για τα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού», αναφέρει η επείγουσα ειδοποίηση που εστάλη μέσω του 112.

Μήνυμα από το 112 για το lockdown: Συναγερμός Covid-19, μένουμε στο σπίτι Facebook Twitter

Σήμερα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για όλα τα μέτρα του δεύτερου lockdown, που είναι σε ισχύ έως τις 30 Νοεμβρίου. Σε 64 σελίδες περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε πεδίο δραστηριότητας, από τις μετακινήσεις με SMS και τις συναθροίσεις, μέχρι τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και τους χώρους λατρείας.


Ακόμη στο ΦΕΚ αναφέρονται τα πρόστιμα, τα μέτρα που αφορούν την ασφαλή λειτουργία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και των κλειστών δομών που φιλοξενούνται ευπαθείς ομάδες, οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία επιχειρήσεων παροχής υποστήριξης και επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες, μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων Covid-19 στα ΚΥΤ και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Τέλος, το ΦΕΚ περιλαμβάνει ειδικές οδηγίες για τις αεροπορικές μετακινήσεις καθώς και οδηγίες και μέτρα προστασίας για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM