Μήνυμα για το lockdown έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112.

 

Το μήνυμα, με τον γνωστό πλέον παρατεταμένο ήχο στα κινητά τηλέφωνα, υπενθυμίζει στους πολίτες τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό. «Συναγερμός Covid-19. Περιορισμός κυκλοφορίας, μετακινούμαστε μόνο με SMS για εξυπηρέτηση απαραίτητων αναγκών. Μένουμε στο σπίτι, μένουμε ασφαλείς. Ενημερωνόμαστε για τα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού», αναφέρει η επείγουσα ειδοποίηση που εστάλη μέσω του 112.

 

 

 

Σήμερα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για όλα τα μέτρα του δεύτερου lockdown, που είναι σε ισχύ έως τις 30 Νοεμβρίου. Σε 64 σελίδες περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε πεδίο δραστηριότητας, από τις μετακινήσεις με SMS και τις συναθροίσεις, μέχρι τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και τους χώρους λατρείας.


Ακόμη στο ΦΕΚ αναφέρονται τα πρόστιμα, τα μέτρα που αφορούν την ασφαλή λειτουργία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και των κλειστών δομών που φιλοξενούνται ευπαθείς ομάδες, οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία επιχειρήσεων παροχής υποστήριξης και επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες, μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων Covid-19 στα ΚΥΤ και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Τέλος, το ΦΕΚ περιλαμβάνει ειδικές οδηγίες για τις αεροπορικές μετακινήσεις καθώς και οδηγίες και μέτρα προστασίας για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr