Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η απόφαση με όλα τα μέτρα που θα ισχύουν για το νέο lockdown σε όλη τη χώρα, που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα το πρωί και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

 

Στις 64 σελίδες του το ΦΕΚ περιλαμβάνει αναλυτικά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό που ισχύουν σε κάθε πεδίο δραστηριότητας, από τις μετακινήσεις με SMS και τις συναθροίσεις, μέχρι τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και τους χώρους λατρείας.

 

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται στο ΦΕΚ στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους παραβάτες- τα οποία έχουν διπλασιαστεί. Επίσης, περιλαμβάνει παραρτήματα με μέτρα που αφορούν την ασφαλή λειτουργία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και των κλειστών δομών που φιλοξενούνται ευπαθείς ομάδες, οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία επιχειρήσεων παροχής υποστήριξης και επαγγελματικής αποκατάστασης για άτομα με αναπηρίες, μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων Covid-19 στα ΚΥΤ και στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

 

Ακόμη, το ΦΕΚ περιλαμβάνει ειδικές οδηγίες για τις αεροπορικές μετακινήσεις καθώς και οδηγίες και μέτρα προστασίας για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

 

Αναλυτικά το ΦΕΚ με τα μέτρα του lockdown ΕΔΩ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr