Θωμαΐδης: Έως 80.000 ενεργά κρούσματα δείχνουν τα λύματα στην Αττική

Θωμαΐδης: Έως 80.000 ενεργά κρούσματα δείχνουν τα λύματα στην Αττική Facebook Twitter
Θωμαΐδης: Έως 80.000 ενεργά κρούσματα δείχνουν τα λύματα στην Αττική (Eurokinissi)
0

Έως 80.000 υπολογίζονται τα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού στην Αττική σύμφωνα με τον καθηγητή αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκο Θωμαΐδη.

«Αυτή την στιγμή βλέπουμε μια μετάδοση του κορωνοϊού περίπου 1,5 – 2%, δηλαδή περίπου 60.000 – 80.000 ενεργούς φορείς αυτή την στιγμή στην κοινότητα στα 4,2 εκατομμύρια πληθυσμό» ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Καθημερινά λαμβάνουμε δείγμα από την Ψυτάλλεια, αναλύουμε το οιικό φορτίο κορωνοϊού και παραδίδουμε τα αποτελέσματα στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας» σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο.

Επισήμανε δε ότι η χώρα βρίσκεται σε άνοδο του δεύτερου μεγάλου κύματος.

«Δεν υπάρχει απευθείας αναλογία με τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ διότι εμείς παίρνουμε ένα δείγμα και βλέπουμε πόσους φορείς θα βρούμε περίπου από τον πληθυσμό ενώ εκείνοι (ο ΕΟΔΥ) στοχευμένα ελέγχουν ύποπτα κρούσματα», διευκρίνισε ο κ. Θωμαΐδης.

Υπενθυμίζεται ότι χτες ανακοινώθηκαν 2.448 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52.254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM