Απεργία την Πρωτομαγιά

Lockdown: Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται σε IX αυτοκίνητα και ταξί

Lockdown: Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται σε IX αυτοκίνητα και ταξί Facebook Twitter
Lockdown: Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX και ταξί (Eurokinissi)
0

Αλλαγές στον αριθμό των επιβατών που επιτρέπονται σε ΙΧ αυτοκίνητα και ταξί φέρνει το νέο lockdown, που τίθεται σε εφαρμογή από αύριο Σάββατο στις 6 π.μ.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του υφυπουργού Πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, από αύριο και μέχρι την 30η Νοεμβρίου, περίοδο ισχύος των νέων έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, στα ταξί και τα ΙΧ επιτρέπεται ένας επιβάτης.

 

Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις μεταφοράς επιβάτη για λόγους υγείας και ιατρικούς λόγους.

Επίσης, ο συγκεκριμένος περιορισμός δεν ισχύει και στην περίπτωση γονέων με ανήλικα τέκνα.

Την ίδια ώρα λίγο πριν το lockdown, αισθητά αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους εθνικούς δρόμους, καθώς πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν άρον άρον την πρωτεύουσα για τα χωριά τους, ενόψει των γενικών απαγορεύσεων λόγω κορωνοϊού.

Ήδη από τις 06:00 έως τις 09:00 σήμερα το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα, ενώ χτες, Πέμπτη, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 αυτοκίνητα έναντι 30.123 πού πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη.

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση σήμερα γι' αυτό είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζεται δε ότι, οι μετακινήσεις μεταξύ νομών δεν επιτρέπονται.

Ωστόσο, η μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας επιτρέπεται μόνο για:

-επιστροφή στη μόνιμη κατοικία

-επανένωση οικογενειών

-επαγγελματικούς λόγους

– και λόγους υγείας

Για την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας –όπου απαιτείται αντίγραφο της φορολογίας Ε1 η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που θα λαμβάνεται από τον ιστότοπο aade.gr.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ