ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σεισμός στη Σάμο: Πληροφορίες για τουλάχιστον 4 τραυματίες- Στο νησί μεταβαίνει ο Χαρδαλιάς

Σεισμός στη Σάμο: Πληροφορίες για τουλάχιστον 4 τραυματίες- Στο νησί μεταβαίνει ο Χαρδαλιάς Facebook Twitter
Πηγή φωτό Samos Voice
0

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Σάμου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 6 τραυματίες. Δημοσιογράφος από το νησί, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για μια σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, που καθόταν κάτω από τοίχο που κατέρρευσε. Όμως, ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες, ενώ συμπλήρωσε πως όλοι φέρουν ορθοπεδικά τραύματα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την κατάστασή τους. 

Στο μεταξύ, στη Σάμο σπεύδει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Στο νησί μεταβαίνει επίσης κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και εξειδικευμένο κλιμάκιο του ΕΚΑΒ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους ή αγνοούμενους μετά τον σεισμό.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια και σε τουλάχιστον έναν ιερό ναό στο Καρλόβασι, ρωγμές στο οδικό δίκτυο, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις τόσο στη Σάμο, όσο και στην Ικαρία. Σοβαρότερες ζημιές έχουν προκληθεί στη Σμύρνη, όπου κατέρρευσαν κτίρια. 

Κλειστό θα μείνει έως τις 17:00 το αεροδρόμιο της Σάμου. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι πρέπει να γίνει εκτενής έλεγχος στο αεροδρόμιο και ήδη έχει ξεκινήσει αξιολόγηση τυχόν φθορών και ζημιών.

Μετά τον ισχυρό σεισμό, η θάλασσα μπήκε περίπου 300 μέτρα στη στεριά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Νωρίτερα, το 112 έστειλε μήνυμα που προειδοποιούσε τους κατοίκους της Σάμου για τον κίνδυνο υψηλού κυματισμού, ενώ τους καλούσε να μείνουν μακριά από τις ακτές, σε ανοιχτό και ασφαλή χώρο.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ