Αρχίζουν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις - Ποια Κυριακή θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα

Αρχίζουν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις - Ποια Κυριακή θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, θα διεξαχθούν από την 1η έως και την 14η Νοεμβρίου 2020.

Όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στο διάστημα αυτό παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της περιόδου, που εφέτος συμπίπτει με την 1η Νοεμβρίου, με προτεινόμενο από τον Ε.Σ.Α ωράριο λειτουργίας, από τις ‪11:00‬ έως τις ‪18:00‬.

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, δήλωσε ότι «όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, επειδή οι επιχειρηματίες με πραγματικό αίσθημα ευθύνης τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων και των καταναλωτών».

Προτρέπει τους καταναλωτές να τηρούν και εκείνοι από την πλευρά τους τα αναγκαία μέτρα και τονίζει, πως «την κρίσιμη αυτή περίοδο το εμπόριο, με αιχμή του δόρατος τα καταστήματα λιανικής, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας για την οικονομία και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων».

Τέλος, σημειώνει πως «ο Ε.Σ.Α με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΔΡΟΜΟΙ

Ελλάδα / Σε πλήρη λειτουργία οι κάμερες στους δρόμους της Αττικής - Πού θα αναρτώνται τα πρόστιμα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας, μέσα σε μόλις δύο ημέρες εντοπίστηκαν περίπου 130 παραβάσεις, με την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη να αποτελεί την πιο συχνή
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: Δεν ήθελε να μαθευτεί ο θάνατός τους για να μην του πάρουν το σπίτι, υποστήριξε ο γιος

Ο 54χρονος ισχυρίζεται ότι οι δύο γυναίκες πέθαναν πριν από τρεις μήνες, όμως ο ιατροδικαστής αναφέρει ότι οι σοροί βρίσκονταν στο διαμέρισμα για πάνω από έναν μήνα
THE LIFO TEAM