Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφεση για τις χαμηλές ποινές των Χρυσαυγιτών στην υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφεση για τις χαμηλές ποινές των Χρυσαυγιτών στην υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών Facebook Twitter
Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφεση για τις χαμηλές ποινές των Χρυσαυγιτών στην υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών (Eurokinissi)
0

Έφεση για τις χαμηλές ποινές, που δόθηκαν στους Χρυσαυγίτες, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών ζητούν οι συνήγοροί τους.

Οι συνήγοροι Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης μεταβαίνουν σήμερα στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας όπου και θα συναντήσουν τον προϊστάμενό της Ιωάννη Μωραΐτάκη, προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα έφεσης κατά της απόφασης που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι κ.κ Παπαδάκης και Καμπαγιάννης τονίζουν ότι  οι ποινές που επιβλήθηκαν στους Χρυσαυγίτες της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αμπουσίντ Εμπάρακ, είναι χαμηλές τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξή τους σε εγκληματική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων καταδικάστηκαν οι Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός, Θωμάς Μαρίας και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος με ποινή, κατά συγχώνευση, 7 ετών κάθειρξης ο καθένας.

Για την συγκεκριμένη επίθεση καταδικάσθηκε και ο πυρηνάρχης του Περάματος Αναστάσιος Πανταζής, σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Οι Αγριογιάννης, Ευγενικός και Πανταζής οδηγήθηκαν στην φυλακή καθώς το δικαστήριο δεν τους χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών.

Η επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων είχε γίνει το καλοκαίρι του 2012. Τότε οι τέσσερις αλιεργάτες εργάζονταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας και διέμεναν σε μονοκατοικία στο Ικόνιο Περάματος.

Μετά τις 3 τα ξημερώματα, οι Χρυσαυγίτες τους επιτέθηκαν με ρόπαλα και ξύλα. Οι τρεις κατάφεραν να ξεφύγουν ενώ ο Αμπουσίντ Εμπάρακ, τραυματίστηκε σοβαρά.

Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM