Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στους ψαράδες και το ΠΑΜΕ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στους ψαράδες και το ΠΑΜΕ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ξεκίνησε η εκφώνηση της απόφασης επί της ενοχής στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων είναι απόντες, με παρόντες μόνο 11 και ουδείς από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτό ανακοίνωσε η Μαρία Λεπενιώτη λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Τετάρτης. Το δικαστήριο έκρινε επίσης ένοχη και τη σύζυγο του Γιώργου Ρουπακιά για ψευδορκία.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εφετείου, και ενώ οι κατηγορούμενοι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής ήταν απόντες όπως επίσης και ο Γιώργος Ρουπακιάς ανακοίνωσε:

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον Γιώργο Ρουπακιά καθώς επίσης για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία. Από τους 18 κατηγορουμένους για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα απαλλάσσονται δύο.

Για την υπόθεση της επίθεσης στους αλιεργάτες κηρύσσονται ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι. Ένοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την επίθεση στο ΠΑΜΕ.

Σημειώνεται ότι οι δημοσιογράφοι ορίστηκε να παρευρίσκονται στον χώρο του εξώστη της δικαστικής αίθουσας, ενώ στο ακροατήριο βρίσκονται οι δικηγόροι, οι παρόντες κατηγορούμενοι, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, θύματα και συγγενείς θυμάτων άλλων υποθέσεων κ.α.

Το «παρών» στη δικαστική αίθουσα, δίνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης, η κ. Περιστέρα Μπαζιάνα, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM