Σε ανάκληση ζυμαρικών από την αγορά προχωρά ο ΕΦΕΤ.

 

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και συγκεκριμένα η περιφερειακή διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας διαπίστωσε ανακολουθία στην επισήμανση του προϊόντος Pappardelle de Cecco με ημερομηνία λήξης 14/09/2022.

 

Συγκεκριμένα, στην επισήμανση στα αγγλικά αναφέρεται η ένδειξη «may contain eggs and soy» (ενδέχεται να περιέχει ίχνη αυγού και σόγιας), αλλά στην αντίστοιχη ελληνική επισήμανση η οποία είναι τοποθετημένη με αυτοκόλλητη ετικέτα κοντά στο ξενόγλωσσο κείμενο αναγράφεται μόνο η ένδειξη «πιθανόν να περιέχει ίχνη σόγιας».

 

 

 

 

 

Η αναγραφή για την πιθανή παρουσία αυγού στο προϊόν έχει παραληφθεί και ως εκ τούτου το προϊόν καθίσταται μη ασφαλές για την ομάδα ανθρώπων που εμφανίζει αλλεργία στο αυγό, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ΕΦΕΤ.

 

Για αυτό τον λόγο, ο Φορέας απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος καθώς και όλων των παρτίδων οι οποίες παρουσιάζουν την προαναφερθείσα ανακολουθία στην επισήμανση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί μην καταναλώσουν το προϊόν όσοι το έχουν προμηθευτεί και είναι αλλεργικοί στο αυγό.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr