Στη ΓΑΔΑ πέρασαν τη νύχτα οι χρυσαυγίτες - Πώς θα οδηγηθούν στη φυλακή

Στη ΓΑΔΑ πέρασαν τη νύχτα οι χρυσαυγίτες - Πώς θα οδηγηθούν στη φυλακή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών θα οδηγηθούν σήμερα τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής που πέρασαν την νύχτα στη ΓΑΔΑ. 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ματθαιόπουλος και οι συνένοχοί τους θα ανέβουν στον 4ο όροφο του Εφετείου όπου θα γίνει τυπικά η ταυτοποίησή τους πριν λάβουν το φυλακιστήριο για να μεταφερθούν στα σωφρονιστικά καταστήματα που θα υποδείξει ο εισαγγελικός λειτουργός.

Εξαιρέσεις αποτελούν ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός που διαθέτει ασυλία και ο πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς που κρύβεται από την αστυνομία, γεννώντας ερωτήματα για το κατά πόσο η ΕΛ.ΑΣ παρακολουθούσε τις κινήσεις του πριν την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. 

Συνολικά 39 από τους 57 καταδικασθέντες θα οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή και τόσο ο ισοβίτης Γιώργος Ρουπακιάς που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα όσο και 13 πρώην βουλευτές του μορφώματος θα βρεθούν σε κελιά. 

Πώς θα οδηγηθούν στη φυλακή

 

Οι καταδικασθέντες θα χωριστούν σε ομάδες και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταχθούν στις φυλακές Δομοκού, Μαλανδρίνου και Τρικάλων, όπου θα τεθούν υποχρεωτικά σε 14ημερη καραντίνα λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Πέρασαν τη νύχτα στη ΓΑΔΑ και το Μεταγωγών

 

Χθες το βράδυ, πολλά από τα ηγετικά στελέχη βρέθηκαν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ: ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιωταρος, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης, και 20 ακόμη καταδικασθέντες κρατήθηκαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο τεσσάρων μερών, υπό αυστηρή φρούρηση. Άλλοι κρατήθηκαν στο Μεταγωγών. 

Πότε θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αποφυλάκιση

 

Οι 39 που οδηγούνται άμεσα στη φυλακή διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν υπό προϋποθέσεις αποφυλάκιση.

Αναλυτικά, τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης θα έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν αίτηση υφ΄ όρων απόλυσης περίπου στα 5 χρόνια φυλάκισης. Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών, θα μπορεί να υποβάλλει αίτηση συντομότερα.

Όλοι οι καταδικασθέντες έχουν δικαίωμα, να αιτηθούν υφ΄ όρων απόλυση όταν εκτίσουν περίπου τα τρία πέμπτα της ποινής τους και υπό τις προϋποθέσεις ότι:

1) Θα εργαστούν στις φυλακές (μαγειρεία, πλυντήρια, βιβλιοδετεία, κ.λπ.)
2) Δεν θα υποπέσουν σε πειθαρχικό παράπτωμα κατά την διάρκεια του εγκλεισμού τους

Οι καταδικασθέντες, μπορούν να αιτηθούν υφ' όρoν απόλυση και για ανήκεστο βλάβη της υγείας τους, αναποδείξουν ότι πράγματι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται στο νοσοκομείο των φυλακών. Από το σύνολο του χρόνου φυλάκισης, θα αφαιρεθεί η 18μήνη προφυλάκισή όσων είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Σε περίπτωση που εκτίσουν τις ποινές τους σε αγροτικές φυλακές, τότε, ο χρόνος φυλάκισης μειώνεται περισσότερο από ότι εάν εργαστούν σε οποιαδήποτε άλλη φυλακή.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, καθ΄ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, έχει καταδικαστεί σε ισόβια και κάθειρξη 14 ετών, και μπορεί να υποβάλει αίτημα υφ΄ όρων απόλυσης αφού εκτίσει τα 20 έτη.

Ποιοι οδηγούνται στις φυλακές

 

Το Εφετείο στέλνει για άμεση έκτιση της ποινή στη φυλακή όλα τα στελέχη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής (Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλ. Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Χρήστος Παππάς) που έχουν κριθεί ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τους έχει επιβληθεί κάθειρξη άνω των 13 ετών

Για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα στη φυλακή οδηγούνται οι: Γιώργος Ρουπακιάς, Ιωάννης Άγγος, Α. Αναδιώτης, Ελπιδοφόρος Καλαρύτης, Ιωάννης Κομιάνος, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Σταμπέλος, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Γεώργιος Πατέλης, Λέων Τσαλίκης και Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στη φυλακή οδηγούνται οι: Δ. Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός καταδικασμένοι και οι δυο σε επταετή κάθειρξη και ο Αναστάσιος Πανταζής πρώην πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Οι καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι οι: Νικόλαος Αποστόλου (κάθειρξη 7 ετών), Αντώνης Γρέγος (κάθειρξη 6 ετών), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (6 έτη), Παναγιώτης Ηλιόπουλος (κάθειρξη 7 ετών), Νικόλαος Κούζηλος (7 έτη), Διονύσιος Λιακόπουλος (έξι έτη κάθειρξη), Νικόλαος Μίχος (έξι έτη, του είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό), Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (έξι έτη κάθειρξη), Θωμάς Μπαρέκας (έξι έτη και 2 μήνες), Νίκος Παπαβασιλείου (έξι έτη), Βενετία Πόπορη (7 έτη κάθειρξη), Βασίλειος Σιατούνης (έξι έτη), Χρήστος Στεργιόπουλος (έξι έτη) και Αθανάσιος Στράτος (έξι χρόνια) Γ. Τσακανίκας.

Ποιοι μένουν εκτός φυλακής

Από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους (20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δύο φορές μήνα) παραμένουν οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης.

Ακόμη εκτός φυλακής παραμένουν οι Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Χίλιος, Μαργαρίτα Μικελάτου, Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης, Θεόδωρος Στέφας και Θεώνη Σκαρπέλη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ