Μέτρα για τον κορωνοϊό, καταδίκη Χρυσής Αυγής και ελληνοτουρκικά βρέθηκαν στο επίκεντρο δημοσκόπησης της εταιρείας Marc για τον Alpha. 

 

Αξιολογώντας τα μέτρα για την πανδημία, το 39,2% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι είναι «αυτά που πρέπει» αλλά το 35,6% θεωρεί ότι «πρέπει να γίνουν αυστηρότερα». Μόνο το 19% τα θεωρεί υπερβολικά αυστηρά.

 

Υπέρ της χρήσης μάσκας τάσσεται η πλειοψηφία, καθώς το 67,2% συμφωνεί με τη χρήση της παντού και το 7,7% μάλλον συμφωνεί. Αντιθέτως, διαφωνεί το 19,8% και μάλλον διαφωνεί το 3,8%. 

 

 

 

Επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο 

 

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες έναντι του εμβολίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, υπάρχει διχογνωμία για τη χρήση του, καθώς το 32% δηλώνει κατηγορηματικά «ναι» θα το κάνει και το 17% «μάλλον ναι». Αντιστοίχως, «όχι» απαντά το 30,2% και «μάλλον όχι» το 10,8%.

 

 

 

Αξιολόγηση κυβέρνησης

 

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης το 31,8% την κρίνει θετικά και το 29,9% μάλλον θετικά, ενώ το 23,1% θετικά και το 13,4% μάλλον αρνητικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι θετικά αξιλολογεί την κυβέρνηση και ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (35,3%).

 

Διάλογο για τα ελληνοτουρκικά θέλει το 54.2%


Ως προς τα ελληνοτουρκικά, η πλειοψηφία του δείγματος προκρίνει την επιμονή στον διάλογο (54,2%), έναντι 39,7% που θεωρεί ότι η χώρα μας πρέπει να τηρήσει πιο σκληρή στάση έναντι της Τουρκίας. Μάλιστα, τον διάλογο προκρίνει η πλειοψηφία ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, τουλάχιστον μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ (55,9%) και του ΣΥΡΙΖΑ (58,2%).

 

 

 

Καταδίκη Χρυσής Αυγής

 

Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (87%) δηλώνει ικανοποίηση, ενώ μόλις το 7,8% έχει την αντίθετη στάση.

 

 

 

Τα ποσοστά αυτά είναι μεγάλα ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικιακής ομάδας.

 

 

 

Προβάδισμα ΝΔ στην πρόθεση ψήφου 

 

Μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha.

 

Στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε εάν είχαμε εκλογές αύριο» η ΝΔ συγκέντρωσε το 39,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 19,5%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση το 3,3% και 2,5% το ΜέΡΑ 25.

 

Με πληροφορίες από Alpha 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr