Παπαδάκης για τις ποινές της Χρυσής Αυγής: Τα 13 χρόνια φυλάκισης θα γίνουν 34 μήνες

Παπαδάκης για τις ποινές της Χρυσής Αυγής: Τα 13 χρόνια φυλάκισης θα γίνουν 34 μήνες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τα 13 χρόνια φυλάκισης θα γίνουν 34 μήνες εκτίμησε ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής Αγωγής στην δίκη της Χρυσής Αυγής, σχετικά με τις ποινές που θα ισχύσουν τελικά στους καταδικασθέντες.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Open Tv, ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι οι ποινές στους καταδικασθέντες από 13 χρόνια στην πράξη θα είναι 34 μήνες φυλάκισης. Μάλιστα, τόνισε ότι πιθανότατα ο ίδιος θα προσφύγει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών μετά τη λήξη της δίκης για να ασκηθεί έφεση κατά το σκέλος που αφορά τις ποινές των δραστών της υπόθεσης των Αιγυπτίων ψαράδων.

«Το αδίκημα είναι πριν την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα, έτσι εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Έτσι μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε απατώντας γιατί τελικά οι ποινές εκπίπτουν τόσο σε σχέση με την απόφαση του δικαστηρίου: «Αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση των φυλακών και στο να δίνει μία δεύτερη ευκαιρία. Το ζήτημα είναι τί ποινές δίνεις».

«Τελικά η φυλακή για ποιον είναι; Για την καθαρίστρια; Θα κάνουμε έφεση να δικαστεί από την αρχή η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων για μεγαλύτερες ποινές» είπε ο κ. Παπαδάκης.

Υπάρχει μία θριαμβολογία και διεκδίκηση της νίκης από τα δύο κόμματα, υπάρχει μία φασαρία για τον νέο ποινικό κώδικα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι πλέον ένα βήμα πριν τη φυλακή βρίσκονται τα καταδικασμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής, καθώς η δίκη εισέρχεται σήμερα στο τελικό στάδιο, μετά την χθεσινή ανακοίνωση των ποινών.

Στις 10 το πρωί ξεκινά η προσπάθεια των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν σε πρόσκαιρες καθείρξεις, πλην του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, να πείσουν το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους ώστε να μην κρατηθούν. Η απόφαση για τις αναστολές των ποινών εκτιμάται πως θα εκδοθεί είτε αργά το βράδυ σήμερα είτε την Παρασκευή.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ