Κορωνοϊός: Έκτακτο σχέδιο για το κρουαζιερόπλοιο με 12 κρούσματα - Πότε φτάνει στον Πειραιά

Κορωνοϊός: Έκτακτο σχέδιο για το κρουαζιερόπλοιο με 12 κρούσματα - Πότε φτάνει στον Πειραιά Facebook Twitter
0

Το κρουαζιερόπλοιο "Mein Schiff 6", με δώδεκα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού επιστρέφει στον Πειραιά, με τον ΕΟΔΥ και την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να προετοιμάζονται για την άφιξη των 1.588 επιβαινόντων και την διαχείριση της υπόθεσης. 

Πηγή του ΕΟΔΥ που μίλησε στο LiFO.gr ξεκαθάρισε πως και τα δώδεκα άτομα που έχουν βρεθεί θετικά είναι προς το παρόν ασυμπτωματικά και κάνει λόγο για «χαμηλό ιικό φορτίο». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στον Πειραιά αύριο το πρωί και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα κάνει ανεξάρτητα τεστ, τόσο στους 12 που βρέθηκαν θετικοί για επιβεβαίωση, όσο και σε «όποιον άλλον υποδειχθεί» σε επίπεδο ad hoc ιχνηλάτησης. 

«Το πλοίο θα αργήσει να καταπλεύσει», επιβεβαιώνει από την πλευρά της πηγή από το υπουργείο Ναυτιλίας. 

Είχαν γίνει τεστ σε όλους τους επιβάτες

 

Το Mein Schiff 6, με 666 μέλη πληρώματος και 922 επιβάτες εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο κρουαζιερόπλοιο έχουν γίνει 150 δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο πλήρωμα ενώ στους επιβάτες δεν έχει γίνει κάποιο τεστ ανίχνευσης, καθώς όλοι είχαν υποβληθεί σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο και τα αποτελέσματα ήταν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικά.

Προς το παρόν, άγνωστο παραμένει που θα μεταφερθούν τα θετικά κρούσματα και το κατά πόσο θα μπουν προληπτικά σε καραντίνα άλλα μέλη του πληρώματος ή επιβάτες. 

Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, σε περίπτωση κρούσματος σε πλοίο, τα άτομα που βρίσκονται θετικά τίθενται σε ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες με αυτόνομο εξαερισμό για την προστασία της υγείας των υπολοίπων. Από την Πολιτική Προστασία έγινε γνωστό ότι κατά την επιβίβαση των ταξιδιωτών είχαν ακολουθηθεί αυστηρά τα πρωτόκολλα για αρνητικό τεστ PCR και κανένα από τα μέλη του πληρώματος δεν είχε αποβιβαστεί από το πλοίο.

Δήμος Μήλου: Δεν αποβιβάστηκε κανένας στο νησί


Με ανακοίνωσή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Δήμος Μήλου ενημερώνει ότι κανένας επιβάτης από το κρουαζιερόπλοιο δεν αποβιβάστηκε «ούτε σήμερα, ούτε την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί.»

«Ενημερώνουμε τους δημότες της Μήλου ότι το αναφερόμενο κρουαζιερόπλοιο, με πορεία πλεύσης από τον Πειραιά στην Κρήτη και ενδιάμεσο σταθμό τη Μήλο, δεν αποβίβασε κανέναν επιβάτη στη Μήλο» τονίζουν οι δημοτικές αρχές, προσθέτοντας πως το κρουαζιερόπλοιο πέρασε ανοιχτά του κόλπου της Μήλου «με μοναδικό τουριστικό στόχο να απολαύσουν οι επιβάτες του από θαλάσσης διάσημα σημεία του νησιού, όπως το Κλέφτικο και το Σαρακίνικο».

«Είχαν κατέβει δύο επιβάτες που δεν τηρούσαν τα μέτρα»

 

Προ ολίγων ημερών, ο καπετάνιος του γερμανικού κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff 6 της εταιρείας TUI φέρεται να είχε κατεβάσει από το πλοίο δύο επιβάτες που δεν τήρησαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό και απομακρύνθηκαν από το λιμάνι για «περίπατο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Merkur, οι δύο επιβάτες «απομακρύνθηκαν από το υπόλοιπο γκρουπ μόλις το πλοίο έδεσε στον Πειραιά. Εκπρόσωπος της TUI διευκρίνισε στην εφημερίδα Berliner Kurier πως η κρουαζιέρα είχε οργανωθεί από τις 13 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου με αφετηρία, καθώς και τελικό προορισμό, το Ηράκλειο της Κρήτης. Η συμπεριφορά των δύο επιβατών παραβίαζε τους κανόνες γιατί «όποιος απομακρύνεται από το γκρουπ κινδυνεύει να μολυνθεί με τον κορωνοϊό και στη συνέχεια να τον μεταφέρει στο πλοίο».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM