Παγώνη: Μετά από φτέρνισμα ο κορωνοϊός «μένει» μέχρι και μισή ώρα στο ασανσέρ

Παγώνη: Μετά από φτέρνισμα ο κορωνοϊός «μένει» μέχρι και μισή ώρα στο ασανσέρ Facebook Twitter
0

Σε μελέτη για τα σταγονίδια και την κίνησή τους μέσα σε ασανσέρ, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε η κα Παγώνη, ο κορωνοϊός μπορεί να παραμείνει (σ.σ αιωρούμενος) σε ένα ασανσέρ, ακόμα και για μισή ώρα μετά από φτέρνισμα ενός φορέα.  «Το ασανσερ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βγήκε μια μελέτη του Άμστερνταμ που λέει ότι τα σταγονίδια αν είναι κλειστές οι πόρτες του ασανσέρ είναι μέσα στο ασανσερ για μισή ώρα» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα πρέπει να εισέρχονται ταυτόχρονα πολλά άτομα σε έναν ανελκυστήρα και προέτρεψε όσους μπορούν να ανεβοκατεβαίνουν αποκλειστικά από τις σκάλες. 

Αναφέρθηκε και δε και σε στοιχειώδεις κινήσεις που μειώνουν την πιθανότητα διασποράς ή μόλυνσης εν μέσω της πανδημίας. Όπως είπε, σε περίπτωση που κάποιος πιάσει το πόμολο μιας πόρτας πρέπει να πλύνει τα χέρια του ενώ συμβούλεψε τους πολίτες να αερίζουν τα ρούχα τους όταν επιστρέφουν στο σπίτι και να αποφεύγουν να τα επιστρέφουν κατευθείαν στις ντουλάπες. 

Ερωτηθείσα για το εμβόλιο της γρίπης, απάντησε πως από 20 Οκτωβρίου θα μπορούν να το κάνουν όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και μετά, σταδιακά, οι πολίτες μικρότερων ηλικιών.

Όσο για το ενδεχόμενο lockdown, επισήμανε πως το κατά πόσο θα επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα θα εξαρτηθεί από τρεις παράγοντες: τον αριθμό των κρουσμάτων, των αριθμό των νοσηλευομένων και τον αριθμό διασωληνωμένων. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ