Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο της Marfin

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο της Marfin Facebook Twitter
Βανδάλισαν (ξανά) το μνημείο της Marfin
0

Στόχος βανδάλων έγινε ξανά το μνημείο για τους νεκρούς της Marfin.

Ομάδα αγνώστων έγραψε χθες πάνω στο μνημείο με κόκκινη μπογιά και μαύρο μαρκαδόρο. Το μνημείο καθαρίστηκε από τον Δήμο Αθηναίων ενώ αναμένεται άμεσα και η πλήρης αποκατάστασή του, ώστε να επανέλθει στην αρχική του εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου, το μνημείο είχε γίνει ξανά στόχος βανδαλισμού όταν άγνωστοι αφαίρεσαν τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο της Marfin Facebook Twitter
Το μνημείο της Marfin καθαρίστηκε από τον Δήμο Αθηναίων

Στις 9 Μαΐου φέτος, 10 χρόνια μετά την τραγωδία της Marfin, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στην οδό Σταδίου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τότε, η ΠτΔ δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, τόσο στη δήλωσή της μετά τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας στη Marfin, όσο και τη στιγμή που μίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων.

«Σε αυτό το κτίριο στις 5 Μαΐου 2010 δολοφονήθηκαν η Παρασκευή Ζούλια, η εγκυμονούσα Αγγελική Παπαθανασοπούλου, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, θύματα του τυφλού μίσους που γεννά ο διχασμός. Τιμούμε τη μνήμη τους. Ποτέ ξανά», αναφέρει η πλακέτα που τοποθετήθηκε στο σημείο 10 χρόνια μετά την τραγωδία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM