Κυκλώνας «Ιανός»: Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αγνοούμενης στην Καρδίτσα- Εγκλωβισμένο ζευγάρι ηλικιωμένων

Κυκλώνας «Ιανός»: Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αγνοούμενης στην Καρδίτσα- Εγκλωβισμένο ζευγάρι ηλικιωμένων Facebook Twitter
Κακοκαιρία «Ιανός»: Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αγνοούμενης στην Καρδίτσα- Πληροφορίες για δύο ακόμα αγνοούμενους
0

Eντοπίστηκε το αυτοκίνητο της γυναίκας, που αγνοείται από χθες το βράδυ, λόγω της κακοκαιρίας Ιανός στην περιοχή του Μουζακίου Καρδίτσας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πριν από λίγη ώρα πολίτης εντόπισε το αυτοκίνητο της γυναίκας, το οποίο έπεσε και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, στην περιοχή των παλιών σφαγείων.

Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί από το οικείο ΑΤ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η αγνοούμενη οδηγός.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι  το όχημά της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του υπερχειλισμένου Πάμισου ποταμού.

Κυκλώνας «Ιανός»: Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο αγνοούμενης στην Καρδίτσα- Εγκλωβισμένο ζευγάρι ηλικιωμένων Facebook Twitter
Το αυτοκίνητο της αγνοούμνεης 40χρονης (mouzakinews)

Την ίδια ώρα πληροφoρίες αναφέρουν ότι συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές και για ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Καστανίτσα της Καρδίτσας.

Το ζευγάρι σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο βρίσκεται εγκλωβισμένο στο σπίτι του καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας έπεσε η στέγη την ώρα που κοιμόντουσαν.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Καρδίτσας προσπαθεί να φτάσει στο σημείο για να απεγκλωβίσει τους δύο ηλικιωμένους.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της κακοκαιρίας μετρά δύο νεκρούς και μία αγνοούμενη. Πρόκειται για μία ηλικιωμένη γυναίκα από χωριό των Φαρσάλων και έναν 64χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στο μαντρί του.

Ο άνδρας αγνοείτο από χθες ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό μίας 40χρονης γυναίκα, η οποία φέρεται να παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Μουζάκι.

Υπουργικό κλιμάκιο στην περιοχή

Με εντολή του πρωθυπουργού μεταβαίνει στις πληγείσες περιοχές υπουργικό κλιμάκιο, που αποτελείται από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικες πηγές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα εξαιτίας του μεσογειακού κυκλώνα, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «πρώτο μέλημα των προσπαθειών είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής». Επίσης, θα ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα οικονομικής στήριξης των πληγέντων.

Παράλληλα, λίγο πριν τις 11 το πρωί του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα τελευταία δεδομένα του φαινομένου και θέματα αποκατάστασης των ζημιών από τις περιοχές που πέρασε.

Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική, αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη.

Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η ετοιμότητα και ο συντονισμός του κρατικού μηχανισμού, που θα είναι σε αυξημένη επιφυλακή για την αντιμετώπιση του φαινομένου και των επιπτώσεων του, αλλά και το συνεχιζόμενο πρόβλημα σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων.

Αυτή την ώρα διεξάγεται δεύτερη σύσκεψη, στην οποία θα συζητηθούν τεχνικά ζητήματα για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές, και κυρίως στα νησιά του Ιουνίου, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, καθώς και σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ