ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Φωτιά στην Κεφαλονιά - Εισήγηση για προληπτική εκκένωση οικισμού

Φωτιά στην Κεφαλονιά - Εισήγηση για προληπτική εκκένωση οικισμού Facebook Twitter
Φωτιά στην Κεφαλονιά - Τρεις ενεργές εστίες (EPA/Αρχείο)
0

Τρεις ενεργές εστίες φωτιάς στην Κεφαλονιά έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής, που μίλησε στο LiFO.gr πρόκειται για εστίες στις περιοχές Αννινάτα, Καμπιστάτα και Χελμάτα.

Ειδικά για την περιοχή Καμπιστάτα έχει γίνει εισήγηση της πυροσβεστικής για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αγία Ειρήνη.

Στο νησί μεταφέρονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με πεζοπόρα αερομεταφερόμενα τμήματα από την Αθήνα ενώ φτάνουν μέσω Κυλλήνης και δυνάμεις από τη δυτική Ελλάδα.

Συνολικά, αναμένεται να επιχειρήσουν στην κατάσβεση, εκτός των δυνάμεως που ήδη επιχειρούν, 102 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρα τμήματα από τη Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, ενώ αναμένεται να μεταβεί και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Αττικής.

Στο σημείο συνδράμουν εθελοντικές ομάδες αλλά και υδροφόρες του δήμου.

Η πρώτη εστία φωτιάς, στα Χελμάτα ξέσπασε στις 13:30 το μεσημέρι και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση ενώ στις 18:15 περίπου το απόγευμα ακολούθησε νέα εστία στην περιοχή Αννινάτα. 

Τελευταία εστία φωτιάς ξέσπασε στις 20:20 περίπου το βράδυ στην περιοχή Καμπιστάτα, όπου και έχει γίνει η εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων.

 

Όλες οι εστίες καίνε δύσβατες δασικές εκτάσεις ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα στο Ιόνιο.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM