Ειδικά περιπολικά για κρατούμενους με κορωνοιό - Τα νέα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικά περιπολικά για κρατούμενους με κορωνοιό - Τα νέα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
0

«Κινητά» τμήματα με σκάνερ, τάμπλετ και ειδικά περιπολικά για κρατούμενους με κορωνοϊό περιλαμβάνονται στα νέα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. προς αποφυγή συνωστισμού στα κτίρια των υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή άτυπη διαταγή στο προσωπικό να αξιολογεί τις προσαγωγές και να μην οδηγεί στα αστυνομικά τμήματα όσους δεν κινούν βάσιμες υποψίες, σε μία προσπάθεια να αποφύγει τον συνωστισμό στα κτίρια του Σώματος.

Οι αστυνομικοί καλούνται να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και τα τάμπλετ, που έχουν στη διάθεσή τους όσοι υπηρετούν στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, τις Ομάδες ΔΙΑΣ και τις ΟΠΚΕ, να προχωρούν σε μία εξακρίβωση στοιχείων και εάν δεν διώκεται το άτομο για κάποια παράβαση ή φαίνεται πως λέει την αλήθεια, να μην προχωρούν στην προσαγωγή του στο αστυνομικό τμήμα.

Ήδη έχουν διαμορφωθεί στην Αττική είκοσι περιπολικά για τη μεταφορά κρατουμένων, που είτε έχουν προσβληθεί από τον COVI-19 είτε αποτελούν ύποπτα κρούσματα, ενώ έχει υπογραφεί και διαγωνισμός για την προμήθεια άλλων δεκαπέντε περιπολικών, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για αυτόν τον λόγο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ