Αυξάνεται περαιτέρω ο αριθμός των νεκρών του κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά το θάνατο ακόμη μιας ασθενούς. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 84χρονη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης όπου και κατέληξε. 

 

Ο θάνατός της -που, όπως διευκρινίζεται, δε σχετίζεται με τα κρούσματα στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης- ανεβάζει το συνολικό αριθμό των θυμάτων της Covid-19 σε 222. 

 

Υπενθυμίζεται πως χθες σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ θανάτων με πέντε νεκρούς σε ένα 24ωρο ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν ξανά το όριο των 200 (204). 

 

Η αύξηση αυτή σε θανάτους, ο αριθμός των νοσηλευόμενων (που μέσα σε μια ημέρα αυξήθηκε κατά 51, φτάνοντας τους 221 - εκ των οποίων οι 78 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας) καθώς και η μεγάλη διασπορά του ιού σε 34 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας προκαλεί έντονο προβληματισμό στους επιστήμονες. 

 

«Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι πολύ κρίσιμα. Αν πάμε σε 300 με 400 κρούσματα τις επόμενες δύο με τρεις μέρες επίσημα μπορώ να πω ότι χάσαμε τον έλεγχο, και χάσαμε τον έλεγχο σημαίνει μαζευόμαστε σπίτια μας και δεν αποκλείεται να δούμε και τοπικά lockdown» προειδοποίησε καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης Μ. Δερμιτζάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.