Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας: Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση - Στο σημείο ο Χαρδαλιάς

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας: Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκήνωση - Στο σημείο ο Χαρδαλιάς Facebook Twitter
0

Τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί, ενώ στο σημείο σπεύδει και ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τις εκκενώσεις επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή. Ο κ. Νανόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

 

Στην περιοχή μεταβαίνουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ