Υπόθεση Novartis: Η πρώτη αντίδραση της Τουλουπάκη για την ποινική δίωξη σε βάρος της

Υπόθεση Novartis: Η πρώτη αντίδραση της Τουλουπάκη για την ποινική δίωξη σε βάρος της Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

«Σήμερα η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας. Είναι μία μέρα θλίψης για την Δικαιοσύνη», δήλωσε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, μετά την απόφαση να ασκηθεί σε βάρος της ποινική δίωξη για την υπόθεση Novartis.

Στη δήλωσή της η κ. Τουλουπάκη αναφέρει ότι θα προσβάλει άμεσα στο δικαστικό συμβούλιο «ως απολύτως άκυρη» τη δίωξη. Παράλληλα προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει «σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα», για να αναδειχθεί «το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στην χώρα μας».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης αποφάσισε την ποινική δίωξη της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis, με βάση τη σχετική παραγγελία του αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχάρη.

Η κ. Τουλουπάκη κατηγορείται για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και σε βαθμό πλημμελήματος για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, με απόφαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των προσώπων τα οποία με βάση το πόρισμα του έτερου ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού Λάμπρου Σοφουλάκη, πρέπει να ελεγχθούν ποινικά.

Στο πόρισμά του ο κ. Σοφουλάκης ο οποίος κρίνει πως ο Γιάννης Αγγελής πρέπει να ελεγχθεί για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελείς και προανακριτική επιτροπή, καθώς και για παράβαση καθήκοντος για τα στοιχεία τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει από Αμερικανούς Ομοσπονδιακούς, αλλά και για την ανάσυρση από το αρχείο των μηνύσεων πολιτικών προσώπων τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει. Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου να ελεγχθεί για ψευδορκία και ψεύδη καταμήνυση για τις καταθέσεις της και για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης από την υπόθεση της Novartis. Η έρευνα της Εισαγγελίας αφορά, επίσης, βάσει της κρίσης του Σοφουλάκη, τους Νίκο Μανιαδάκη, Κωνσταντίνο Φρουζή και Νίκο Μανία για τα αδικήματα της ψευδορκίας.

Αναλυτικά η δήλωση της Ελένης Τουλουπάκη

«Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος την οποία θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό Συμβούλιο ως απολύτως άκυρη, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στην χώρα μας, σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα.

Σήμερα η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας. Είναι μία μέρα θλίψης για την Δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό.

Παρά τις αρχειοθετήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντιεσαγγελέα του ΑΠ κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε έναν τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ, φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής, έδωσε την μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού.

Το δόγμα του σοκ στην Δικαιοσύνη δεν θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρέτησαν θα λάβουν τον μισθό τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM