Αιδηψός: Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον κορωνοϊό- «Αγνόησαν τα πρωτόκολλα και τους έστειλαν με ταξί»

Αιδηψός: Σέρβοι τουρίστες θετικοί στον κορωνοϊό- «Αγνόησαν τα πρωτόκολλα και τους έστειλαν με ταξί» Facebook Twitter
0

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετά από δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας.

Όπως μετέδωσε το Lamiareport, όλα ξεκίνησαν όταν ένας 50χρονος άνδρας από το γκρουπ αισθάνθηκε αδιαθεσία, και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «αγνοώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τους έστειλαν στο Νοσοκομείο Λαμίας μαζί με τη γυναίκα του, με ταξί».

Ακολούθησε μοριακό τεστ στο νοσοκομείο, με το οποίο διαπιστώθηκε ότι πράγματι νοσούν ήταν φορείς του ιού. Ο άνδρας εξακολουθεί να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και η γυναίκα είναι ασυμπτωματική. 

Το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με γκρουπ 20 ατόμων, στις 4 Ιουλίου, και διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Μετά τα θετικά τεστ, κλιμάκια έχουν ξεκινήσει και ιχνηλατούν πυρετωδώς τις επαφές του ζευγαριού, για να περιοριστεί πιθανή μετάδοση του ιού. Μεταξύ άλλων αναζητείται και ο οδηγός ταξί που τους μετέφερε στο νοσοκομείο της Λαμίας. 

Υπενθυμίζεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας και έως τις 15/07, απαγορεύεται η πρόσβαση υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων στην κοντινή, βαλκανική χώρα. Εξαιρούνται μόνο οι πολίτες με «ουσιώδεις λόγους διέλευσης»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ