Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που κατηγορείται για 3 θανάτους- Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που κατηγορείται για 3 θανάτους- Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Facebook Twitter
0

Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία του 47χρονου «ψευτογιατρού» που το μεσημέρι της Δευτέρας κρίθηκε προφυλακιστέος. Κατηγορείται μεταξύ άλλων για τον θάνατο τριών ατόμων και για εξαπάτηση δεκάδων ατόμων.

O «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας, έναντι αδράς αμοιβής, τις δήθεν εξειδικευμένες γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα την 16-6-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος (σχετικό Δελτίο Τύπου της 17-6-2020).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον:

ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε».

Αυτός είναι ο ψευτογιατρός που κατηγορείται για 3 θανάτους- Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Facebook Twitter

Κρίθηκε προφυλακιστέος

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκε σήμερα το πρωί ο «ψευτογιατρός» που κατηγορείται για τον θάνατο τριών ανθρώπων, μεταξύ αυτών δύο ανήλικων παιδιών και τη εξαπάτηση δεκάδων ακόμα ατόμων. Ο 47χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε προσωρινά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήθεν γιατρός εμφανιζόταν μεταξύ άλλων και ως διακεκριμένος ογκολόγος και υποσχόταν θεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο.

Ο 47χρονος, ο οποίος επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης οδηγήθηκε σήμερα από αστυνομικούς στον ανακριτή για να απολογηθεί. Ο κατηγορούμενος, είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της απάτης, της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η δράση του 47χρονου

 

Από τα στοιχεία της υπόθεσης φαίνεται να προκύπτει πως o «γιατρός» δρούσε τουλάχιστον από το 2016 παρέχοντας, έναντι αδράς αμοιβής, τις δήθεν εξειδικευμένες γνώσεις του σε βαριά νοσούντες ασθενείς με«προηγμένες» θεραπείες διάρκειας πέντε μηνών, που θα οδηγούσαν, λόγω των «εξελιγμένων» φαρμάκων που χορηγούσε, σε πλήρη ίαση.

Σύμφωνα με την δικογραφία, τα σκευάσματα που παρείχε περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης, αλλά και βότανα που προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο. Ο κατηγορούμενος υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του, να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κά, σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, ενώ φέρεται να προχωρούσε και σε εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών.

Η αρχή του τέλους της δράσης του 47χρονου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε βάρος του, ήταν όταν προσέγγισε και αναζήτησε συνεργασία με γνωστή κλινική, στο κέντρο της Αθήνας, εμφανιζόμενος ως νευροογκολόγος από την Ελβετία, μέλος εφοπλιστικής οικογένειας και γιος αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Φέρεται να μην δέχθηκε να ενταχθεί επίσημα στο δυναμικό της κλινικής, αρνούμενος, σύμφωνα με την δικογραφία, να έχει «επαφές με το δημόσιο και την εφορία» και έτσι δεν αναζητήθηκαν ποτέ τα πιστοποιητικά του. Η κλινική έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς-θύματα του 47χρονου. Η δυσπιστία των γιατρών για τις γνωριμίες και τον επιφανή οικογενειακό κύκλο που διαφήμιζε ο κατηγορούμενος για τον εαυτό του, ωστόσο, έγινε σχεδόν βεβαιότητα όταν ο 47χρονος έδειξε ότι δεν γνωρίζει την μεθοδολογία αποστείρωσης των χεριών πριν από χειρουργείο.

Στην απάτη συμμετείχε ενεργά και η σύζυγός του και από το σπίτι - «φρούριο» στο Κορωπί, ζητούσε από τους ασθενείς να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.λπ., σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και κλινικές και υποσχόταν θεραπεία ακόμα και από ανίατες ασθένειες, με βότανα που προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο και σκευάσματα που περιείχαν δραστικές ουσίες κάνναβης.

Εκτός από το ζευγάρι, κατηγορούμενοι για πλημμελήματα στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης είναι και δύο ογκολόγοι από Βόλο και Λαμία αντίστοιχα, που φέρονται να παραχωρούσαν τα ιατρεία τους στον 47χρονο για «εξετάσεις». Οι ίδιοι πάντως επιμένουν πως εξαπατήθηκαν.

Σε κάθε υποψήφιο θύμα, έδινε διαφορετικό τηλέφωνο και e-mail για να μην αφήνει τα ίδια ίχνη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προγραμμάτιζε το κινητό του να κουδουνίσει μπροστά σε ασθενείς, προσποιούμενος ότι το σηκώνει και δίνει ιατρικές συμβουλές σε εξειδικευμένα αντικαρκινικά νοσοκομεία.

«Όταν φτάσαμε στο αμήν και το παιδί δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, καταλάβαμε τη δράση του 47χρονου. Ο ψευτογιατρός μας έλεγε "συνεχίστε αυτό που κάνετε"», ανέφερε ο πατέρας ενός άλλου θύματος. «Όταν το παιδί μου κατέληξε, δεν μου είπε τίποτα. Μετά άρχισε τα δικά του. Οτι έγινε ένας άγγελος το παιδί. Μετά καταλάβαμε ότι είναι απάτη. Αλλά εκείνη την ώρα δεν υπάρχει η ψυχική δύναμη», θυμάται ο πατέρας.

Καθοριστικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξε επίσης και επιταγή θύματός του με την οποία πλήρωσε τα δίδακτρα των παιδιών του. Παράλληλα, ο 47χρονος καλλιεργούσε προσδοκίες και σε άλλους πολίτες, υποσχόμενος και άλλες εξυπηρετήσεις. Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, φέρεται να είχε εμφανιστεί τον Φεβρουάριο του 2017, στην Λάρισα, με στολή αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας υποσχόμενος μεταθέσεις. Καταγράφεται επίσης η προσέγγιση του σε πρόεδρο Εφετών, στον οποίο παρίστανε τον γιατρό, αλλά και άλλες περιπτώσεις όπου ο 47χρονος εμφανιζόταν ως μεσίτης με έδρα την Σαουδική Αραβία.

Στον κύκλο των«γνωριμιών» του κατηγορουμένου ήταν πολιτικοί, δικαστές, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, Αγιορείτες, ανώτατοι ιεράρχες τόσο από το Πατριαρχείο όσο και από το Βατικανό, αλλά και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας.

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM