Νέα καταδίκη για τον 19χρονο δολοφόνο της Ελένης Τοπαλούδη - Για βιασμό 19χρονης ΑμεΑ

Νέα καταδίκη για τον 19χρονο δολοφόνο της Ελένης Τοπαλούδη - Για βιασμό 19χρονης ΑμεΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον έναν από τους δύο δολοφόνους και βιαστές της Ελένης Τοπαλούδη για το βιασμό μίας 19χρονης ΑμεΑ

Ομόφωνα ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, κρίθηκε και ένας 23χρονος καθώς μαζί με τον δολοφόνο της Ελένης Τοπαλούδη βίασαν τη 19χρονη. Όπως και στην περίπτωση του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας από το Διδυμότειχο, και πάλι οι κατηγορούμενοι ήταν δύο. Συγκεκριμένα, ο ομαδικός βιασμός της 19χρονης που φοιτά σε ειδικό σχολείο τελέσθηκε λίγες ημέρες μετά την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η εισαγγελική πρόταση νωρίς το πρωί της Παρασκευής ήταν καταδικαστική και για τους δύο δράστες. 

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, «με σαφήνεια κατέθεσε η παθούσα ότι τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου πήγε μια βόλτα και τελικά βιάστηκε και από τους δύο. Δεν υπήρχε συναίνεση». Αναφέρεται επίσης ότι ο 19χρονος χαστούκισε την συνομήλικη του. Μάλιστα η 19χρονη αντιμετώπισε μετατραυματικό σοκ και όπως υποστήριξε ψυχίατρος η συμπεριφορά της έχει αλλάξει μετά τον βιασμό.

Όπως ανέφερε στην πρόταση της Εισαγγελέως, η κοπέλα δεν είχε το ψυχικό κουράγιο να καταγγείλει άμεσα το συμβάν. Αυτό που την προέτρεψε να το κάνει ήταν το γεγονός ότι ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής ενεπλάκη στην υπόθεση και μιας άλλης κοπέλας.

Απειλές προς την έδρα 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Δημοκρατική» κατά την απολογία του ο 19χρονος αναφέρθηκε αρχικά στη δίκη για την υπόθεση Τοπαλούδη λέγοντας «εντάξει με την Τοπαλούδη, σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό όμως σήμερα εδώ είναι άδικο, ήξερα με ποιους πήγαινε η 19χρονη, ήξερα πως της άρεσα» και υποστηρίζοντας πως όλα έγιναν με τη συγκατάθεση του θύματος. 

«Εγώ μετά το περιστατικό με την Τοπαλούδη δεν έβγαινα καθόλου» ισχυρίστηκε, αν και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο βιασμός της 19χρονης έγινε τρεις μέρες μετά τη δολοφονία.

«Το περιστατικό αυτό έγινε μετά την Τοπαλούδη. Έχω καταλάβει γιατί έχουν γίνει όλα αυτά. Ο ένας λόγος είναι οικονομικός γιατί η οικογένεια της 19χρονης ζητά αποζημίωση και κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν την 19χρονη να καταγγείλει βιασμό. Καταλαβαίνω τι γίνεται από πίσω».

Από την πλευρά του, στην απολογία του, ο 23χρονος Ρομά ισχυρίστηκε ότι βασανίστηκε από αστυνομικούς. Σύμφωνα πάντα με τη «Δημοκρατική» με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο 19χρονος απευθύνθηκε με απειλητικό ύφος στον πρόεδρο της έδρας λέγοντας του ότι «δεν θα είναι για πολύ πρόεδρος».

Η καταδικαστική απόφαση 

Σύμφωνα με την απόφαση, οι δύο καταδικασθέντες, την 1η Δεκεμβρίου 2018, αφού προηγουμένως είχαν μεταβεί στον υπαίθριο χώρο πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού στη Ρόδο, πρότειναν στο θύμα να τους ακολουθήσει στο όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 19χρονος, με το πρόσχημα ότι θα πήγαιναν μία βόλτα για να ακούσουν μουσική. Το θύμα, που έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, δέχθηκε να τους ακολουθήσει. 

Στη συνέχεια πάρκαραν το αυτοκίνητο σε υπαίθριο χώρο, βγήκαν από το αυτοκίνητο και με απειλές και σωματική βία την εξανάγκασαν σε ασελγή πράξη. Επιβιβάστηκαν εκ νέου στο όχημα μεταφέρθηκαν σε άλλο σημείο όπου «εκμεταλλευόμενοι τις υπέρτερες σωματικές τους δυνάμεις, έκαμψαν με την άσκηση σωματικής βίας και με τη χρήση άμεσων και σπουδαίων απειλών για τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα, την αντίσταση της παθούσας, υποχρεώνοντάς την να ανεχθεί συνουσία και άλλες ασελγείς πράξεις».

Με πληροφορίες από εφημερίδα «Δημοκρατική»

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM