Επίθεση με βιτριόλι: Κάμερα κατέγραψε την γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη

Επίθεση με βιτριόλι: Κάμερα κατέγραψε την γυναίκα που επιτέθηκε στην 34χρονη Facebook Twitter
0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, στις έρευνες για την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει την γυναίκα που επιτέθηκε με οξύ σε 34χρονη, στην είσοδο ασφαλιστικής εταιρείας. 

Όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση, υπάρχει κάμερα που κατέγραψε την άγνωστη να φτάνει στην Καλλιθέα, λίγα λεπτά πριν την επίθεση, να κατεβαίνει από όχημα και να κατευθύνεται στο ισόγειο του κτηρίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εικόνα από την άφιξή της δεν είναι καθαρή αλλά οι αρχές ελπίζουν πως με ειδική επεξεργασία της εικόνας θα πλησιάσουν στο πρόσωπο της καταζητούμενης γυναίκας. 

Η εικόνα δείχνει πως η δράστις «είναι μετριού αναστήματος και σχετικά αδύνατη», σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το κρατικό κανάλι. 

Η αστυνομία ιχνηλατεί τώρα και τη διαδρομή του οχήματος από το οποίο κατέβηκε η γυναίκα, προσπαθώντας να εντοπίσει από πού ξεκίνησε και, ενδεχομένως, το σπίτι που διαμένει. Σύμφωνα με τις πηγές του καναλιού, η δράστις πίσω από την επίθεση φαίνεται να έχει κάνει σημαντικά «λάθη», τόσο στη διαδρομή που ακολούθησε όσο και κατά την επίθεση στην 34χρονη, και εκτιμούν πως είναι πιθανό να οδηγηθούν στα ίχνη της. 

Στη διάθεση των αρχών φέρεται να βρίσκεται τουλάχιστον ένα ακόμα σημαντικό βίντεο από κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, όπου μια γυναίκα με σκούρα ρούχα φαίνεται να περπατά στο πεζοδρόμιο έξω από το κτήριο, μόλις ενάμισι λεπτό μετά την επίθεση.

Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, κατέδειξαν ότι χρησιμοποιήθηκε θειικό οξύ που χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους βιομηχανικούς και παρασκευαστικούς λόγους, με την προμήθειά του να είναι σχετικά δύσκολη.

Η ΕΛ.ΑΣ στρέφεται τώρα σε χώρους που παρασκευάζονται τέτοια υγρά, αναζητώντας και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Για την ώρα ωστόσο οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η δράστις να προμηθεύτηκε τις πρώτες ύλες από διάφορα σημεία και μέσω οδηγιών στο Διαδίκτυο να παρασκεύασε το οξύ. 

Η επίθεση έγινε την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας που εργάζεται η 34χρονη στην Καλλιθέα. Στις 9 πρωί, και ενώ η 34χρονη πήγαινε στην δουλειά της, δέχθηκε οξύ στο πρόσωπο από την άγνωστη και το μόνο που πρόλαβε να δει, ήταν ότι η δράστις φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα και «σίγουρα δεν ήταν ξανθιά» όπως είπε στους αστυνομικούς. 

Οι καταθέσεις φίλων, συναδέλφων και γνωστών της κοπέλας συνεχίζονται. Οι αρχές εκτιμούν ότι το κίνητρο πιθανόν να είναι προσωπικό, αλλά το θύμα ξεκαθάρισε στην αστυνομία και στον δικηγόρο της ότι δεν υπήρχε κανείς με τον οποίο να έχει την οποιαδήποτε αντιμαχία.

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ