Με μάσκα και ειδικό έντυπο οι επιβάτες στα πλοία -Ποιοι μπορούν να πάνε στα νησιά από αύριο

Με μάσκα και ειδικό έντυπο οι επιβάτες στα πλοία -Ποιοι μπορούν να πάνε στα νησιά από αύριο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με μάσκες, αλλά και με τη συμπλήρωση ειδικού εντύπου, θα ταξιδεύουν οι πολίτες με πλοία δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, η πρώτη από τις οποίες ξεκινά τη Δευτέρα (11 Μαΐου). «Αύριο ξεκινά το λιανικό εμπόριο και τα σχολεία, οπότε οι εργαζόμενοι των αντίστοιχων κλάδων θα μπορούν να μετακινηθούν προς τα νησιά με βεβαίωση εργοδότη», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης στον ΣΚΑΪ.

Συμπλήρωσε ότι η δεύτερη φάση των μετακινήσεων προς τα νησιά θα υλοποιηθεί πριν από την 1η Ιουνίου και η τρίτη μετά από αυτή την ημερομηνία, αν και σημείωσε ότι το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα καθοριστεί με βάση τις οδηγίες των ειδικών.

Με μάσκα και ειδικό έντυπο στα πλοία

Πλέον, τα πλοία θα ταξιδεύουν με πληρότητα 50%, ενώ αυτά που έχουν καμπίνες το ποσοστό θα είναι 55%, δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Τόσο οι επιβάτες όσο και το πλήρωμα του πλοίου θα πρέπει να φορούν μάσκες, ενώ κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση θα πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

«Πριν από την επιβίβαση οι επιβάτες θα συμπληρώνουν ειδικό έντυπο με υγειονομικές πληροφορίες, που θα ελέγχεται από τον αξιωματικό του πλοίου. Όποιος αρνηθεί να το συμπληρώσει, δεν θα επιβιβάζεται στο πλοίο», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Σε κάθε καμπίνα θα μπαίνει ένας επιβάτης, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, ενώ η διάθεση των καμπίνων θα γίνεται μόνο από το λιμάνι από το οποίο ξεκινά το δρομολόγιο του πλοίου και όχι στους ενδιάμεσους σταθμούς.

Τέλος, ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε ότι ήδη η ακτοπλοΐα ενισχύεται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 15 εκατ. ευρώ και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει αίτημα για ενίσχυση της ακτοπλοΐας από την Ευρωπαική Επιτροπή.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM