ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μετακινήσεις στα νησιά: Σχέδιο 3 φάσεων για την απελευθέρωση των ταξιδιών

Μετακινήσεις στα νησιά: Σχέδιο 3 φάσεων για την απελευθέρωση των ταξιδιών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε τρεις φάσεις αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για τις μετακινήσεις προς τα νησιά, οι οποίες θα υλοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Στο πρώτο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον κορωνοϊό, οι μετακινήσεις προς τα νησιά- όπως και γενικότερα εκτός νομού κατοικίας- παραμένουν απαγορευμένες και επιβάλλονται καθημερινά τα σχετικά πρόστιμα στους παραβάτες.

Σε ό,τι αφορά στα νησιά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η υλοποίηση των 3 φάσεων για την απελευθέρωση των μετακινήσεων θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Από τις 11 Μαΐου θα επιτραπεί να πάνε στα νησιά, με πλοίο ή αεροπλάνο, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που λειτουργούν- με βεβαίωση εργοδότη- όπως και αναπληρωτές καθηγητές.

Το επόμενο στάδιο θα είναι η 18η Μαΐου, όταν- σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού- π.χ. σε ξενοδοχεία ή εστιατόρια- αλλά και συνεργεία για οικοδομικές εργασίες, πάντα με βεβαίωση εργοδότη.

Τέλος, από την 1η Ιουνίου αναμένεται να επανέλθουν σε πλήρη κανονικότητα οι μετακινήσεις στα νησιά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, τότε αυτό μπορεί να επιτραπεί νωρίτερα, στις 25 Μαΐου.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM