Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για ασφαλή επιστροφή στα σχολεία - Τι προβλέπει

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για ασφαλή επιστροφή στα σχολεία - Τι προβλέπει Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. Eurokinissi
0

Το «μετριοπαθές», όπως το χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, σχέδιο για την ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζώνες λειτουργίας και εκ περιτροπής μαθήματα, ολιγομελή τμήματα και αποστάσεις μεταξύ μαθητών.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, στις 11 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ' Λυκείου ενώ στις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα για τις υπόλοιπες τάξεις του λυκείου και του γυμνασίου. Το σχολικό έτος θα επεκταθεί έως τις 12 Ιουνίου.

Τι προβλέπουν τα μέτρα ασφαλείας:

  • Τα σχολεία θα έχουν δύο ζώνες λειτουργίας και τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής σε διαιρεμένα τμήματα στα δύο, για την μείωση του συγχρωτισμού εντός των αιθουσών.
  • Η απόσταση μεταξύ των μαθητών θα οριστεί στο ενάμισι μέτρο και η διδασκαλία θα γίνει εκ περιτροπής.
  • Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή με έως 15 μαθητές ανά τάξη
  • Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός.
  • Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα.
  • Θα προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές.
  • Θα απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.
  • Θα είναι προαιρετική χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
  • Προ της έναρξης, θα σταλούν στους Διευθυντές των σχολείων οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, σχετικά με αναγκαία μέτρα προστασίας.
  • Θα υπάρχει Ιδιαίτερη μέριμνα (πρόβλεψη άδειας) για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το ΥΠΕΣ.
  • Θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί).
  • Θα προβλέπεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης για όσους μαθητές έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο.
  • Θα υπάρχει πρωτόκολλο ΕΟΔΥ για τη διαχείριση τυχόν συμπτωμάτων που εμφανίζονται σε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας – Διαδικασία ιχνηλάτησης με διαβαθμίσεις ανάλογα με το κάθε περιστατικό.

Σύμφωνα με την κα.Κεραμέως, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου για τα γενικά Λύκεια και μια ημέρα αργότερα για τα επαγγελματικά. 

Για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τόνισε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν επιβεβαιωθεί η ύφεση της πανδημίας στη χώρα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM