Σαρωτικοί έλεγχοι στο Κρανίδι - Δεκάδες άτομα στο κέντρο υγείας για τεστ

Σαρωτικοί έλεγχοι στο Κρανίδι - Δεκάδες άτομα στο κέντρο υγείας για τεστ Facebook Twitter
0

Σαρωτικοί έλεγχοι και ιχνηλατήσεις πραγματοποιούνται στο Κρανίδι, μετά από τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το βράδυ μετέβησαν στο κέντρο υγείας της περιοχής περίπου 125 άνθρωποι, προκειμένου να ελεγχθούν.

Πρόκειται κυρίως για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις, τράπεζες και καταστήματα, καθώς επίσης αστυνομικούς, οι οποίοι ενδέχεται να είχαν επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.


Νωρίτερα επιβεβαιώθηκε πως στη δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι 150 άτομα διαγνώστηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό και παραμένουν σε καραντίνα.

Σε κάθε περίπτωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς έχει δώσει εντολή να αυξηθούν τα περιοριστικά μέτρα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ερμιονίδας.

Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της διακοπής της κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί της επόμενης μέρας, ενώ ανακοινώθηκε επίσης αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών, των παζαριών και οποιασδήποτε διαδικασίας υπαίθριου εμπορίου.

Ακόμη, ανακοινώθηκε η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου με 6 γιατρούς και 4 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ το ΕΚΑΒ θα είναι διαθέσιμο σε 24ωρη βάση για τη δομή και για τις ανάγκες της περιοχής.

«Ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας είναι εδώ, και για τις επόμενες ημέρες, και ειδικά το βράδυ, θα έχουμε προχωρήσει και σε όλους τους ελέγχους που χρειάζονται -καθαρά για προληπτικούς λόγους- από εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής που θα μπορούσε έμμεσα ή άμεσα να έχουν σχέση με φιλοξενούμενους πριν τη Μ. Πέμπτη», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι «όλα αυτά γίνονται για προληπτικούς λόγους και για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε περίπτωση να έχουμε την οποιαδήποτε επιδημιολογική έξαρση».

«Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση τα μέτρα αυτά είναι ικανά να σπάσουν την οποιαδήποτε περίπτωση μετάδοσης του ιού σε συνεργασία με το επιστημονικό μας προσωπικό με τον κ. Τσιόδρα, ο οποίος δίνει τις κατευθύνσεις σε σχέση με το επιδημιολογικό και το υγειονομικό κομμάτι και σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς. Όλα νομίζω θα πάνε καλά», σημείωσε ο υφυπουργός.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM