Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κλείνουν τα ξενοδοχεία έως τέλος Απριλίου

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Κλείνουν τα ξενοδοχεία έως τέλος Απριλίου Facebook Twitter
Φωτό LiFO/ Πάρις Ταβιτιάν
0

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου, στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία κορωνοϊού.

Έως τότε θα λειτουργεί μόνο ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου και, όπως τονίζεται, ελήφθη, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Με επιστολή της, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού έχει υπογραμμίσει την ανάγκη για άμεση κατάρτιση ενός ειδικού καθεστώτος «προσωρινού χαρακτήρα», ή «εκτάκτου ανάγκης».

«Αυτή τη στιγμή ωστόσο, χρειαζόμαστε την αμέριστη υποστήριξη της Πολιτείας απέναντι στην ολική καταστροφή που προέκυψε "ως κεραυνός εν αιθρία", μετατρέποντας και την τουριστική Αθήνα από τη μια μέρα στην άλλη σε "πόλη φάντασμα"», σημείωναν οι ξενοδόχοι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου τουρισμού

Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου

«Το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων κατά Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ατυχής η ανακοίνωση» για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο

«Είναι από τις σπάνιες εκείνες φορές που υπουργείο Εξωτερικών άλλου Κράτους επιχειρεί να παρέμβει ανοιχτά στη Δικαιοσύνη της χώρας μας», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων
THE LIFO TEAM
ΔΙΚΗ ΤΕΜΠΗ

Ελλάδα / Δίκη για τα Τέμπη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για την υποστήριξη της κατηγορίας

Στο επόμενο διαδικαστικό στάδιο εισέρχεται σήμερα η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, με την εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας να αναμένεται να προτείνει ποιες από τις παραστάσεις προς υποστήριξη της κατηγορίας θα γίνουν δεκτές
THE LIFO TEAM