Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο Blue Star Μύκονος - Σε καραντίνα επιβάτες και πλήρωμα

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο Blue Star Μύκονος - Σε καραντίνα επιβάτες και πλήρωμα Facebook Twitter
0

Δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου παραμένει από τις 2 τα ξημερώματα το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Μύκονος, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Αγ. Ευστράτιος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Καρλόβασι -Φούρνοι - 'Αγ. Κήρυκος -Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς. Σ

τις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών.

Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποβιβαστεί ήδη κάποιοι επιβάτες.

Μέσα στο Blue Star Μύκονος αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, ενώ στις 08:00 αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενή με κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM