Έβρος: Νέα επεισόδια, επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ και drones στα σύνορα

Έβρος: Νέα επεισόδια, επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ και drones στα σύνορα Facebook Twitter
Νέα επεισόδια στον Έβρο
0

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα σύνορα στον Έβρο, όπου το απόγευμα του Σαββάτου υπήρξαν ξανά επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες και τις ελληνικές δυνάμεις.

Περίπου στις 17:30, ομάδα ατόμων έκοψε τον φράκτη, κοντά στο φυλάκιο στις Καστανιές, επιχειρώντας να περάσει στο ελληνικό έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες. Αμέσως υπήρξε επέμβαση από δύο οχήματα VBL του στρατού, ενώ άνδρες των ένοπλων δυνάμεων και της αστυνομίας δεν επέτρεψαν στους πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν.

Την ώρα που εμφανίστηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, κάποιοι εκτόξευσαν εναντίον τους δακρυγόνα. Ο φράχτης επισκευάζεται, ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τη συγκέντρωση χιλιάδων προσφύγων στα σύνορα, έπειτα από τα μηνύματα της Άγκυρας για άτυπο άνοιγμα των πυλών προς την Ευρώπη.

 

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, μετανάστες και πρόσφυγες μεταφέρονται με λεωφορεία προς τα σύνορα και συνοδεύονται από οχήματα που ανήκουν στον τουρκικό στρατό, ενώ έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και σχετικά βίντεο.

 

Ενίσχυση των δυνάμεων στον Έβρο

Στο μεταξύ, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο. Απόψε αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή επιπλέον 400 αστυνομικοί, από όλη τη χώρα, για να μετάσχουν στις περιπολίες κατά μήκος των συνόρων.

Την ίδια ώρα, στο τελωνείο των Καστανιών- όπου βρίσκονται ήδη 10 διμοιρίες- θα φτάσουν άλλες τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από την Αττική, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής». Είναι οι ίδιες διμοιρίες που βρέθηκαν σε Λέσβο και Χίο αυτή την εβδομάδα.

Για την επιτήρηση των συνόρων χρησιμοποιούνται και drones της ΕΛ.ΑΣ., που μεταδίδουν εικόνες από τις κινήσεις των προσφύγων και μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή. Υπολογίζεται ότι 5.000-6.000 άνθρωποι βρίσκονται κατά μήκος της συνοριακής γραμμής.

Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Είναι δύσκολη κατάσταση και ταυτόχρονα δυσάρεστη. Χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι στοιβάζονται στα σύνορά μας. Δεν έχουν έρθει εδώ από μόνοι τους. Τους διώχνει, τους απωθεί και τους χρησιμοποιεί η γείτονα χώρα, η Τουρκία. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να περάσει κανείς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα. Η Ελλάδα έχει σύνορα. Η Ευρώπη έχει σύνορα», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM