ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική δήλωση του IBAN στο Taxisnet για τις επιστροφές φόρου

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική δήλωση του IBAN στο Taxisnet για τις επιστροφές φόρου Facebook Twitter
0

Υποχρεωτική γίνεται πλέον, για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου, η δήλωση στο Taxisnet του IBAN, που χρησιμοποιούν για την πληρωμή των αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων.

Αυτό προβλέπει απόφαση που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, για την επιστροφή φόρων σε λογαριασμό του δικαιούχου, δεν θα χρειάζεται η επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ. για να δηλωθεί ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα καταβληθεί ο προς επιστροφή φόρος.

Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ενημερώνουν το ΤΑΧΙSnet και για μεταβολές του δηλωθέντος ΙΒΑΝ.

Διευκρινίζεται ότι όσοι έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό για τη φορολοταρία, δεν χρειάζεται να τον γνωστοποιήσουν εκ νέου. Η ορθότητα των στοιχείων κάθε αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού επαληθεύεται με το αντίστοιχο ίδρυμα πληρωμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΕΜΠΗ ΔΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ελλάδα / Τέμπη: Ξεκινά αύριο η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ποιοι είναι οι 36 κατηγορούμενοι

Τουλάχιστον 230 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, όπως συγγενείς θυμάτων, επιζώντες, Δικηγορικοί Σύλλογοι και Σωματεία, αναμένεται να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας
THE LIFO TEAM
ΛΕΣΒΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΑΦΘΩΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Ελλάδα / Λέσβος: Μικρή «ανάσα» για τους κτηνοτρόφους - Ανοιχτά έως και τη Δευτέρα τα τυροκομεία του νησιού

Η Λέσβος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η διακοπή παραλαβής γάλακτος λόγω του αφθώδους πυρετού έχει οδηγήσει εκατοντάδες κτηνοτρόφους σε απόγνωση, με χιλιάδες λίτρα να μένουν αδιάθετα
THE LIFO TEAM