Σεισμός

Αναβλήθηκε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα για το 2021

Αναβλήθηκε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα για το 2021 Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Αρτέμη Σώρρα και οκτώ συνεργατών του για «διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση».


Ειδικότερα, η δίκη επρόκειτο να διεξαχθεί τη Δευτέρα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, ωστόσο αναβλήθηκε για την 1η Φεβρουαρίου του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, το Νοέμβριο του 2018, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου είχε κρίνει ένοχο τον Σώρρα μαζί με επτά ακόμη συνεργάτες του, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.


Επιπλέον, στα επτά στελέχη των «Ελλήνων Συνέλευσις» που κρίθηκαν επίσης κρίθηκαν ένοχα, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 1,5 έτους και χρηματικές ποινές 1.000 ευρώ στον καθένα. Το δικαστήριο είχε κρίνει αθώο τον έναν από τους εννέα συνολικά κατηγορούμενους.

Για το θέμα είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, ο δικηγορικός σύλλογος είχε καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων, που αφορούσε το κάλεσμα του Αρτέμη Σώρρα που προέτρεπε τους πολίτες να καταθέσουν στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία εξώδικη δήλωση-εξουσιοδότηση, η οποία θα μπορούσε να τους απαλλάξει από όλα τους τα χρέη προς το Δημόσιο.

Με το συγκεκριμένο έγγραφο καλούνταν οι φορείς να εισπράξουν κάθε είδους οφειλή των πολιτών από κεφάλαια τα οποία φέρεται να έχουν κατατεθεί από τον Αρτέμη Σώρρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας ή από ποσό που φέρεται να έχει διατεθεί υπέρ των δήμων σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Ελλάδα
2

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια