Σε κινητικότητα βρίσκονται οι μαθητές στα Λύκεια όλης της χώρας καθώς το υπουργείο Παιδείας προωθεί αλλαγές στην εκπαίδευση και ενώ υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα πτυχία των κολεγίων.

 

Εδώ και μερικές ημέρες, 42 σχολεία κυρίως Λύκεια αλλά και Γυμνάσια στην Αττική τελούν υπό κατάληψη με αφορμή τα νέα δεδομένα που φέρνει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών προσθέτοντας πως με πορείες στις γειτονιές αλλά και διοργάνωση συλλαλητηρίου στο κέντρο της πόλης οι μαθητές διεκδικούν ένα «σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό».

 

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, ανάμεσα στα οποία είναι η επαναφορά της βάσης του 10 και της τράπεζας θεμάτων αλλά και η μείωση του αριθμού των εισακτέων έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους μαθητές κυρίως των τελευταίων τάξεων του Λυκείου.

 

Συγκέντρωση στα προπύλαια τη Δευτέρα

 

Τις τοπικές κινητοποιήσεις και τις παρεμβάσεις σε Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της τρέχουσας εβδομάδας ακολουθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια, το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου, στην οποία το συντονιστικό των μαθητών καλεί σε μαζική συμμετοχή. «Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και θα κρατήσουμε κλειστά τα σχολεία τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα προκειμένου να μπορέσουν οι μαθητές να συμμετάσχουν χωρίς τον φόβο των απουσιών στο συλλαλητήριο της Δευτέρας», δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών πρόεδρος 15μελούς. 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr