Μια ανήλικη μαθήτρια λιποθύμησε στη μέση του δρόμου λόγω πείνας, στον Πύργο Ηλείας

 

Όπως μεταδίδει το τοπικό patrisnews.gr, πρόκειται για μαθήτρια γυμνασίου που λιποθύμησε ενώ επέστρεφε σπίτι της, μπροστά σε δεκάδες περαστικούς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού μέσου, η ανήλικη ήταν νηστική και κατέρρευσε λόγο πείνας, καθώς και οι δύο γονείς της ήταν άνεργοι και αδυνατούσαν να προσφέρουν ακόμα και τα απολύτως απαραίτητα.

 

«Ήταν άνεργοι και πλήρωναν ΕΝΦΙΑ» - Η επιστολή του πατέρα

 

Λίγες ημέρες αργότερα, ο ιστότοπος δημοσίευσε επιστολή του πατέρα, χωρίς να αποκαλύπτει τα στοιχεία του. Στο γράμμα, ο άνδρας απευθύνει έκκληση για κάποια ρύθμιση σχετικά με την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, σε νοικοκυριά χωρίς εισοδήματα. «Είναι απαράδεκτο να είμαστε στην οικογένεια και οι δυο γονείς άνεργοι και να πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ για την πρώτη κατοικία που έχουμε, και να είναι ημιτελής, και άλλους φόρους που δεν μας αναλογούν. Δεν πάει άλλο, έχουν σπάσει τα νεύρα μας, ξεφτιλιστήκαμε ακόμα και στα παιδιά μας που δεν μπορούμε ούτε τα απαραίτητα να τους προσφέρουμε», σημειώνει μεταξύ άλλων.

 

«Για το λόγο αυτό ζητάμε να κάνετε μια υπηρεσία αλληλεγγύης για να εξετάσει τους ανέργους που έχουν μόνιμη κατοικία να μην πληρώνουν και να μην τους βάζουν στην ίδια μοίρα με τα κοράκια που εκμεταλλεύονται και παίρνουν νοίκια από τα σπίτια που έχουν».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr