Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μην μαχαιρώσετε ξανά τον Φύσσα, μην τους επιτρέψετε να γυρίσουν»

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Μην μαχαιρώσετε ξανά τον Φύσσα, μην τους επιτρέψετε να γυρίσουν» Facebook Twitter
Τις αυστηρότερες των ποινών ζήτησε ο συνήγορος του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, κ. Μαλαγάρης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Την καταδίκη των κατηγορουμένων με τις αυστηρότερες των ποινών ζήτησε από τους δικαστές ο Μάνος Μαλαγάρης, συνήγορος του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στη δίκη της Χρυσής Αυγής.


«Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας περιμένει από σας να τους στείλετε πίσω στον φυσικό τους χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλαγάρης, ολοκληρώνοντας την αγόρευσή του στο Εφετείο Αθηνών.


«Ζητάμε την καταδίκη των κατηγορούμενων για δύο λόγους: Γιατί πολύ απλά οι δράστες αυτών των απεχθέστατων εγκλημάτων πρέπει να τύχουν της τιμωρίας που τους αξίζει και να οδηγηθούν στη φυλακή. Και γιατί δεν πρέπει με την απόφασή σας να μαχαιρώσετε ξανά τον Παύλο Φύσσα, όπως σας ζήτησε η μητέρα του η Μάγδα», σημείωσε ο δικηγόρος, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Δεν πιστεύουμε πως η απόφασή σας, όσο αυστηρή και αν είναι, μπορεί να εξαλείψει την εμφάνιση τέτοιων οργανώσεων. Ωστόσο η απόφασή σας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στον περιορισμό τέτοιων εγκληματικών οργανώσεων. Σε περίπτωση που τους απαλλάξετε ή σε περίπτωση που κάνετε δεκτούς τους αστείους ισχυρισμούς τους περί παύσης της Τοπικής Νικαίας από τον Μιχαλολιάκο και όχι από τον Λαγό, τότε είναι σίγουρο ότι θα δώσετε αέρα στα πανιά τους», συνέχισε την αγόρευσή του ο κ. Μαλαγάρης.


«Μην τους επιτρέψετε να ξαναγυρίσουν, όπως πομπώδικα αναφέρουν στο ημερολόγιό τους. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας περιμένει από σας να τους στείλετε πίσω στο φυσικό τους χώρο», πρόσθεσε.


Η δολοφονία Φύσσα


«Από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού αποδείχτηκε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α. Στο πρόσωπό του η ναζιστική οργάνωση έβλεπε έναν ακόμα "αναρχομπολεσβίκο εχθρό" που έπρεπε να εξολοθρεύσει», είπε ο Μάνος Μαλαγάρης, αναφερόμενος στη δολοφονία Φύσσα.


«Έχει αποδειχτεί ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της εγκληματικής οργάνωσης και αυτός ήταν ο λόγος που συγκροτήθηκε άρον-άρον η ομάδα κρούσης της Νίκαιας εκείνο το βράδυ», ανέφερε ακόμη και διάβασε τις παραδοχές των ίδιων των μελών της οργάνωσης, όπως έχουν αποτυπωθεί σε καταγεγραμμένες συνομιλίες τους.

Ο κ. Μαλαγάρης αναφέρθηκε εκτενώς και στον τρόπο τέλεσης της δολοφονίας, σημειώνοντας ότι ««δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία για τον ανθρωποκτόνο σκοπό των χρυσαυγιτών της ομάδας ασφαλείας της Νίκαιας». Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στα όπλα που κρατούσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, την απρόκλητη επίθεση στην παρέα του Φύσσα, τον εγκλωβισμό και την αποδυνάμωση του Φύσσα από τους συνεργούς του Ρουπακιά.


«Από αυτά προκύπτει η συντεταγμένη και οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά και τους συνεργούς του, με άλλα λόγια από την ομάδα ασφαλείας της Χ.Α. Η ηγεσία ουδέποτε διέγραψε ούτε τον Ρουπακιά, ο οποίος παραμένει μέλος της, αλλά ούτε και κανέναν από τους συνεργούς του. Αντιθέτως επιχείρησε το κουκούλωμα της δολοφονίας», κατέληξε ο δικηγόρος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ