Έρχονται νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ - Περισσότερες από 4,000 θέσεις εργασίας σε τρία υπουργεία

Έρχονται νέες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ - Περισσότερες από 4,000 θέσεις εργασίας σε τρία υπουργεία Facebook Twitter
Eurokinissi
6

Περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ το προσεχές διάστημα.


Ειδικότερα, τέσσερις νέοι διαγωνισμοί, που αφορούν συνολικά 4.370 προσλήψεις τακτικού προσωπικού στα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, αναμένεται να προκηρυχθούν άμεσα από το ΑΣΕΠ και τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο πρώτος που αναμένεται από μέρα σε μέρα, προβλέπει την πρόσληψη 400 μόνιμων συνοριακών φυλάκων στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ λόγω των αυξημένων αναγκών του μεταναστευτικού θα εκδοθεί και δεύτερη προκήρυξη για άλλους 800 συνοριακούς φύλακες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα ανανεώνονται ετησίως και οι οποίοι θα έχουν ακριβώς τα ίδια προσόντα και καθήκοντα με τους μόνιμους.

Παράλληλα, υπό έκδοση είναι και η προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών για την πρόσληψη 2.900 μόνιμων υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων σε 270 δήμους και φορείς περιφερειών στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Τελευταία θα είναι η προκήρυξη για 270 μόνιμους τελωνειακούς που θα προσληφθούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος ότι α) υπάρχουν όντως τόσο μεγάλα κενά στην ελληνική αστυνομία και β) ότι περισσότεροι αστυνομικοί σημαίνει καλύτερη αστυνόμευση. Η αναλογία αστυνομικών ανά κατοίκους στην Ελλάδα είναι μια από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Απλά πολλοί λουφάζουν σε βυσματικές θέσεις και γραφεία. Και αυτοί που περισσεύουν έχουν πολιτικές εντολές να μην κάνουν τη δουλειά τους, υπό τον φόβο των κάθε είδους "αντιδράσεων". Ακόμα και κάθε δεύτερος κάτοικος της Ελλάδας να γίνει αστυνομικός, εάν δεν αποφασίσουμε ότι θέλουμε την επιβολή του νόμου πάντα, και όχι μόνο όταν συμφέρει τον καθένα μας, νομιμότητα δεν πρόκειται να δούμε.
Μην μπερδεύεις τους συνοριακούς φύλακες με τους αστυνομικούς. Μπορεί και οι δύο να ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία, όμως ο συνοριακός φύλακας που προσλαμβάνεται μέσω ΑΣΕΠ με ειδικά κριτήρια, δεν μπορεί να γίνει αστυνομικός που πέρασε μέσω πανελλαδικών και σπούδασε στη Σχολή Αστυνομίας.
Άμα ξέρατε κιόλας τι διαβάζετε καλά θα ήταν. Ναι τα κενά είναι τόσο μεγάλα, νάσαι πεπεισμένος. Για συνοριοφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. μιλάμε, θέλουμε άτομα στα σύνορα ή μπα?. Άλλο αυτοί, άλλοι οι 1500 Ειδικοί Φρουροί που πήρανε και άλλο οι Αστυφύλακες και Αξιωματικοί που μπαίνουν δια Πανελληνίων στις Αστυνομικές Σχολές. Οι τελευταίοι διορισμοί Συνοριοφυλάκων ήταν κάπου το 2002 (είχαν ξεκινήσει 3-4 έτη νωρίτερα 1η φορά και παίρναν κάθε χρόνο). Είχαν πάρει 4500 άτομα σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας τους. Πλέον οι μισοί υπάρχουν μόνο. Νομίζω πλέον, ειδικά τώρα, 1200 χρειάζονται. Και δεν φτάνουν καν το επίπεδο το αρχικό, αριθμητικά. Επίσης δεν θα υπηρετούν στην Αθήνα αλλά στον Νομό Έβρου και στα νησιά. Θεωρώ πάντως πως χρειάζονται και αλλού, στην Ήπειρο στα σύνορα με την Αλβανία είναι αποδυναμωμένα τα Τμήματα. Οπότε δεν αποκλείω να πάρουν άλλα 200-300 άτομα στα επόμενα έτη. Τέλος, οι 400 μόνο είναι μόνιμοι. Οι 800 θα είναι πιο επισφαλείς καθώς θα έχουν διαφορετική πηγή χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να έχουν ετήσια σύμβαση η οποία κατ υπόσχεση του Υπουργού θα ανανεώνεται κάθε έτος για όσο μπορέσουν.
Τόσο οι συνοριοφύλακες όσο και οι ειδικοί φρουροί με το χρόνο απέκτησαν αρμοδιότητες που κάποτε είχαν μόνο οι αστυνομικοί. Επίσης πολλοί ειδικοί φρουροί μετατάχθηκαν είτε στην αστυνομία είτε σε άλλες άσχετες θέσεις - έτσι θα γίνει και τώρα. Το πρόβλημα με όλα αυτά είναι ότι λαμβάνουν ελάχιστη ολιγόμηνη εκπαίδευση και η καταλληλότητα πολλών είναι τουλάχιστον συζητήσιμη (θυμίζω ότι ο δολοφόνος του Γρηγορόπουλου ήταν ειδικός φρουρός).Αλλά όλα αυτά μικρή σημασία έχουν μπροστά στο μείζον. Από που προκύπτει ότι οι κανονικοί αστυνομικοί είναι ανίκανοι να εκτελούν τα καθήκοντα των ειδικών φρουρών και πολύ δε περισσότερο των συνοριοφυλάκων; Αφού η ΕΛΑΣ έχει τόσο πλεονάζον προσωπικό σε άκυρες θέσεις, με μια καλύτερη διευθέτηση δε θα χρειάζονταν τόσες επιπλέον προσλήψεις. Αλλά βλέπεις οι αστυνομικοί δεν θέλουν να ξεβολευτούν από τα πόστα τους και οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν μαζικές προσλήψεις μέσω των πανελληνίων.
Σαν λίγο βιαστική η κίνηση.Όλοι ξέρουμε ότι στο Δημόσιο, ακόμη υπάρχουν από υποαπασχολούμενοι έως τελείως αργόσχολοι.Να φορτωθούμε και άλλους 4000, ενώ δεν έχουν αξιολογηθεί οι θέσεις, ώστε να καλύψουμε από όσους περισσεύουν, τουλάχιστον τις 2900 θέσεις για την "Βοήθεια στο σπίτι" στους δήμους, που δεν θέλουν σοβαρή προϋπάρχουσα εξειδίκευση ;
Καθόλου βιαστική. Οι διορισμοί στο Βοήθεια στο Σπίτι έχουν αργήσει κιόλας καθώς έχουν καιρό που δρομολογήθηκαν, απ την προηγούμενη Κυβέρνηση μάλιστα (και πολύ ορθά). Ο λόγος, οι Εκλογές και το ότι εντός του 2019 πήραν τους 1500 Ειδικούς Φρουρούς και κάτι άλλους αντί αυτούς που ήταν προγραμματισμένοι απ τους προηγουμενους, οπότε το μεταθέσανε για το 2020. Το να ακυρώνόταν τελείως η πρόσληψη τους δεν παίζει αφού και χρειάζονται και ήταν θετική δημοφιλής εξαγγελία, οπότε ούτε καν η ΝΔ δεν θα έκανε πίσω. Και τι πάει να πει, "να φορτωθούμε" ή το "σοβαρή"; Τους 2900 τους έχουμε ηδη "φορτωθεί" εδώ και πολλά έτη αν δεν το ξέρεις. Συμβασιούχοι είναι που τους ανανεώνονταν οι συμβάσεις κάθε έτος ξανά και ξανά. Και αμα ήταν και κάνας Δήμαρχος στραβόξυλο, τους κρατούσε και σε ομηρία ή έταζε ρουσφέτια. Επίσης κατα τις ανανεώσεις παρατηρούνταν και καθυστερήσεις μισθών κάτι που τώρα πια δεν θα υπάρχει. Είναι ένας πετυχημένος θεσμός, με κοινή αποδοχή απ τους πολίτες. Καιρός να γίνει μόνιμος θεσμός. 20 χρόνια και δεν πήραν ποτέ μόνιμο. Ενώ σε κάτι άχρηστες θέσεις, χωρίς δεύτερη σκέψη...Για τους τελωνειακούς και εκεί υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις. Λειτουργούν με λίγο προσωπικό, εξ ου και οι καθυστερήσεις μάλλον. Να υποθέσω τον διαγωνισμό εκπαιδευτικών, τον θεωρούμε και αυτόν περιττό? Κάποιοι κάναν ανάλογα σχόλια.