Δικηγόρος συλληφθέντων στο Κουκάκι: Οι αστυνομικοί βιαιοπράγησαν - Δεν με αφήνουν να επικοινωνήσω μαζί τους

Δικηγόρος συλληφθέντων στο Κουκάκι: Οι αστυνομικοί βιαιοπράγησαν - Δεν με αφήνουν να επικοινωνήσω μαζί τους Facebook Twitter
Έχει παρεμποδιστεί η επικοινωνία μου με τους εντολείς μου δήλωσε ο δικηγόρος των συλληφθέντων στον ΑΝΤ1 - EUROKINISSI
0

Ο συνήγορος των συλληφθέντων στο Κουκάκι γνωστοποίησε πως δεν του επιτρέπεται η επικοινωνία με τους εντολείς του, οι οποίοι βρίσκονται στη ΓΑΔΑ.

«Δεν μου έχει επιτραπεί η είσοδος στο κτίριο της ΓΑΔΑ και με αυτό τον τρόπο έχει παρεμποδιστεί η επικοινωνία μου με τους εντολείς μου», τόνισε ο δικηγόρος, Θεόδωρος Μαντάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως τόνισε ο κ. Μαντάς «από τις 8 το πρωί και μετά οι εξηγήσεις που μου δόθηκαν από τη ΓΑΔΑ είναι ότι οι εντολείς μου είχαν απλώς προσαχθεί και όχι συλληφθεί, οπότε δεν μου επέτρεψαν την επικοινωνία. Από νωρίς το απόγευμα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να διαπιστωθούν τα τραύματά του και η νύχτα θα είναι πολύ μεγάλη». Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «είμαι διαρκώς με τη μητέρα και σύζυγο. Νωρίς σήμερα τα ΜΑΤ εισέβαλαν χωρίς εντολή εισαγγελέα στην παρακείμενη κατοικία μιας μεσοαστικής οικογένειας στο Κουκάκι. Εκεί βρισκόταν ο πατέρας και οι δύο γιοι, όπου οι αστυνομικοί βιαιοπράγησαν εις βάρος τους».

Ο κ. Μαντάς ξεκαθάρισε πως: «Δεν υπήρχε ένταλμα. Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε την είσοδο, ασκώντας το συνταγματικό του δικαίωμα»

Τι απαντά η ΕΛΑΣ

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης είχε δηλώσει πως «δεν απαιτείται ένταλμα για την έρευνα. Η διαδικασία γίνεται με την παρουσία εισαγγελέα και μπαίνουν στο σπίτι όπου τελείται αδίκημα».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά τους δημοσιογράφους μετά το μεσημέρι, για το πώς εξελίχτηκαν τα γεγονότα, απαντώντας σε καταγγελίες για αστυνομική βία, επανέλαβε ότι «όλα έγιναν νόμιμα», δεν υπήρχε γυναίκα στο σημείο ούτε κουκούλα και δεν ασκήθηκε βία εναντίον δεσμευμένων ατόμων. «Χρησιμοποιήθηκε η απαραίτητη για την ακινητοποίηση των ατόμων και τη δέσμευσή τους σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας και αναγκαιότητας», είπε ο κ. Χρονόπουλος και προσέθεσε ότι πάντα όταν υπάρχει τέτοια καταγγελία λειτουργεί ο αυτόματος μηχανισμός της ΕΛΑΣ και εξετάζεται.

Παράλληλα ο κ. Χρονόπουλος εξέφρασε τον σεβασμό του στον σκηνοθέτη που συνελήφθη και τη σύζυγο του, καθώς ως γονείς θέλησαν να υπερασπιστούν τα παιδιά τους, αλλά τόνισε ότι τα γεγονότα έγιναν όπως τα περιγράφει ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανέφερε επίσης ότι την ώρα που πήγαν οι αστυνομικές δυνάμεις για την επιχείρηση στα υπό κατάληψη κτίρια, ήταν ήδη εκεί οι δημοσιογράφοι. «Είναι λάθος κάτι τέτοιο, δεν έπρεπε να γίνει», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM