Δολοφονία Φύσσα: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς σύμφωνα με την Εισαγγελέα

Δολοφονία Φύσσα: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς σύμφωνα με την Εισαγγελέα Facebook Twitter
Την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά, πρότεινε η Εισαγγελέας για τη δολοφονία Φύσσα (EUROKINISSI)
7

Την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ζητά από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας η Εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου.

Η Εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή όλων των συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες της απλής ή της άμεσης συνέργειας που αντιμετωπίζουν. Σύμφωνα με την ίδια, ο Γιώργος Ρουπακιάς το μοιραίο βράδυ ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο και η ενέργεια του ήταν "αψυχολόγητη".


Κατά την ίδια, όπως αποδείχτηκε από τη διαδικασία των σχεδόν 5 ετών, το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο και ούτε είχε δοθεί εντολή για αυτό από την ηγεσία του κόμματος ή προσωπικά από τον πρώην βουλευτή Γιάννη Λαγό.


Πρόσθεσε ότι «οι κινήσεις Ρουπακιά δείχνουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα. Μόνος κινήθηκε, μόνος αποχώρησε». Δεν δέχθηκε ούτε ότι το πλήθος των χρυσαυγιτών ήταν συντεταγμένο και ακολουθούσε οδηγίες, όπως έχει προκύψει από μαρτυρίες, και αμφισβήτησε την στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα.

Κατά την εισαγγελέα ο Ρουπακιάς ήταν «σε ήρεμη ψυχική κατάσταση η οποία του επέτρεπε την ήρεμη σκέψη και αποδεχόμενος το θανατηφόρο αποτελέσματα των ενεργειών του και χρησιμοποιώντας το αναδιπλούμενου μαχαίρι έπληξε τον Παύλο Φύσσα δυο φορές στο ύψος της καρδιάς».

Ακόμα ζήτησε την απόρριψη, ως αβάσιμου, του ισχυρισμού που προέβαλλε ο Ρουπακιάς, σύμφωνα με τον οποίο εκείνο το βράδυ βρίσκονταν σε άμυνα, διότι όπως είπε κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε ακροαματική διαδικασία. «Δεν είναι βάσιμος ο ισχυρισμός του ότι δέχθηκε επίθεση. Είχε αποφασίσει τον εγκληματικό του σκοπό, έπληξε τον παθόντα με απόλυτη επιτυχία», είπε η εισαγγελέας ζητώντας παράλληλα να απορριφθεί το αίτημα που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος περί μεταβολής της κατηγορίας του. Υπό τα δεδομένα αυτά η εισαγγελέας ζητήσει να κηρυχτεί ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο.

Η εισαγγελέας ανέφερε ακόμα ότι «οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την ανθρωποκτόνο πρόθεση Ρουπακιά. Η εμφάνιση του Ρουπακιά στο σημείο, ήταν συμπτωματική στο σημείο της δολοφονίας» είπε και πρόσθεσε ότι «αν υπήρχε σχέδιο ο Ρουπακιάς θα ήταν ήδη στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενο τηλέφωνο».

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας επικαλούμενη στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας αλλά και μαρτυρικές καταθέσεις ανέφερε στην αγόρευσή της: «Δεν ακούστηκαν φράσεις που να δείχνουν ότι δόθηκε εντολή για τη δολοφονία Φύσσα ή ότι ήταν ...Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Δεν προέκυψε ότι δόθηκε εντολή από αυτή. ... Άλλωστε ποιοι θα ήταν το όφελος για τη Χρυσή Αυγή. Αν πράγματι ήταν προσχεδιασμένη η δολοφονία Φύσσα γιατί την διέπραξαν σε κεντρικό σημείο και όχι κάποια άλλο βράδυ σε άλλο απόμερο σημείο ώστε το έγκλημα να μη γίνει ορατό».

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Ακόμη και έναν πρωτοετή φοιτητή της Νομικής που έχει περάσει το Γενικό Μέρος του Ποινικού να ρωτήσετε, αυτά που είπε ο Εισαγγελέας θα σας πει. Αλλά στη χώρα όπου όλοι είναι διδάκτορες της Νομικής και καθηγητές Ιατρικής, τι να πεις και σε ποιον να εξηγήσεις ποια είναι η πραγματικότητα...
Δηλαδή η εισαγγελέας, στην περίπτωση των Αιγυπτίων αλιεργατών, θεωρεί ότι οι ναζί είχαν σκοπό να τους τραυματίσουν, να τους δείρουν κοινώς, γι'αυτό τους χτυπούσαν με λοστό στα κεφάλια. Δηλαδή, θεωρεί η εισαγγελέας πως στη δολοφονία του Λουκμάν και σε άλλα μαχαιρώματα που κατά καιρούς παρατέθηκαν στη δίκη οι ναζί είχαν σκοπό να προκαλέσουν βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ "δεν είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό"... Είναι γνωστό εξάλλου πως τα μαχαιρώματα και οι φάπες είναι το ίδιο και το αυτό. Δηλαδή, ζητάει την απαλλαγή του αρχηγού, του Λαγού και του Πατελή οι οποίοι μετέφεραν κάθετα με αυτή τη σειρά τη διαταγή στα τάγματα εφόδου, τα οποία εννοείται και απαλλάσσονται.Δηλαδή, ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω καθόλου πια.
ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ. Μόνο αυτό έχω να πω.Ποια η δικαιοσύνη; Ποια η λογική; Ποίο το μήνυμα; Πείτε μου σας παρακαλώ.Τίποτα άλλο Φύγετε όσοι μπορείτε μακριά μακριά μακριά απο αυτό τον τόπο. Δεν υπάρχει μέλλον. Είμαστε ΑΞΙΟΙ της μοίρας μας. Σε λίγο όπως πάει θα στήσουμε και άγαλμα στη ΧΑ. ΈΛΕΟΣ.