Ένας 56χρονος άστεγος άνδρας, όπως υποστήριξε ο ίδιος, προσπάθησε να ζεσταθεί ανάβοντας κεριά στο εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Ερμού, που κάηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. 

 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2:00 τα ξημερώματα στο κτίριο στη συμβολή των οδών Ερμού και Πιττάκη και, λόγω των υλικών που ήταν πεταμένα στο εσωτερικό του κτιρίου, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Για την κατάσβεση του κτιρίου επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο οδηγείται στον εισαγγελέα ο άνδρας, που συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά. Ο ίδιος κατέθεσε ότι είχε πάει για να μείνει τη νύχτα στο κτίριο και άναψε κεριά για να ζεσταθεί. Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πράγματι υπήρχαν κεριά, που εκτιμάται ότι προκάλεσαν την πυρκαγιά.

 

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ο 56χρονος κρατείται με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

 

Μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει στον τόπο της πυρκαγιάς ένα όχημα της πυροσβεστικής, ενώ από το δήμο θα ληφθούν μέτρα για την πρόληψη ατυχήματος, λόγω επικινδυνότητας του κτιρίου.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ