Την απέλαση μιας 50χρονης Ελληνίδας υπηκόου για «σχέσεις με τζιχαντιστές», ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας.

 

Συγκεκριμένα, την Ελληνίδα υπήκοο απέλασε σήμερα το πρωί η Τουρκία, στο πλαίσιο της επιχείρησης της τουρκικής αστυνομίας για την επιστροφή όλων των ξένων τρομοκρατών μαχητών (τζιχαντιστών) στις χώρες τους.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, «συνεχίζεται η επιστροφή των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες καταγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ένας ελληνικής καταγωγής τρομοκράτης απελάθηκε στη χώρα του».

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η 50χρονη είχε ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο τα οποία έχουν λήξει και η γυναίκα συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές όταν πέρασε παράνομα στην Τουρκία από την Συρία.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η γυναίκα ζήτησε μόνη της να έρθει στην Ελλάδα επειδή έχει συγγενείς. Από τις ελληνικές αρχές η υπόθεση ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 50χρονη διώκεται σε κάποια άλλη χώρα καθώς στην Ελλάδα δεν απασχολεί τις αρχές.