Ξηλώνουν πινακίδες, διαφημιστικές αφίσες και μπάνερ από την Αθήνα

Ξηλώνουν πινακίδες, διαφημιστικές αφίσες και μπάνερ από την Αθήνα Facebook Twitter
2

Από τις 8 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε το ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων σε κεντρικές λεωφόρους της Αθήνας και δήμων της Αττικής, με την αρχή να γίνεται από τη Λ. Μεσογείων.


Συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους και την τροχαία Αττικής, με καλαθοφορά και ειδικά οχήματα σήμανσης, αφαιρούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες και κάθε διαφημιστικό υλικό που υπάρχει σε κόμβους κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής.


Σε αρκετά σημεία, όπως για παράδειγμα στη Λ. Μεσογείων και στην Κηφισίας, το παράνομο διαφημιστικό υλικό είχε αφαιρεθεί ήδη από τους ίδιους τους διαφημιστές ή διαφημιζόμενους οι οποίοι κινητοποιήθηκαν φοβούμενοι τα πρόστιμα.

Ξηλώνουν πινακίδες, διαφημιστικές αφίσες και μπάνερ από την Αθήνα Facebook Twitter

Η αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Στην επόμενη φάση έχει ήδη συμφωνηθεί οι παραβάτες να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Να σημειωθεί ότι οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες δυσχεραίνουν σημαντικά και το έργο του κέντρου διαχείρισης της κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Το παράνομο υλικό αποκρύπτει του οδοστρώματος με συνέπεια οι κάμερες ασφαλείας να μην μπορούν να κάνουν σωστή λήψη.

Ξηλώνουν πινακίδες, διαφημιστικές αφίσες και μπάνερ από την Αθήνα Facebook Twitter

Τι δήλωσε ο Πατούλης για το ξήλωμα

 

Τη δράση συντόνισε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη. Το πρωί επιτόπου βρέθηκαν συνεργεία των δήμων και οι δήμαρχοι Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης διεμήνυσε  σε όσους παρανομούν ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. «Η αφαίρεση των παράνομων πινακίδων ξεκίνησε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε όλη την Αττική. Με ικανοποίηση ενημερώθηκα ότι, ορισμένοι από εκείνους που παρανομούν ως διαφημιζόμενοι ή ως διαφημιστές, φοβούμενοι την εισαγγελική παρέμβαση, κινητοποιήθηκαν και προχώρησαν στην αφαίρεση των παράνομων πινακίδων από χθες που η Περιφέρεια ανακοίνωσε ότι ξεκινάμε το ξήλωμα.


Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε όλη την Αττική. Στην προσπάθεια αυτή δεν είμαστε μόνοι μας έχουμε βασικούς συμμάχους και συνεργάτες του δημάρχους. Πρώτος και δεύτερος βαθμός θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε προς όφελος των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία τους, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Δίνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής, θα αλλάξει πρόσωπο. Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα δείξουμε καμία ανοχή σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον και απειλούν τις ζωές των πολιτών».



Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια