Νέα Ιωνία: «Θέλω πίσω το παιδί μου» λέει η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος της σε πολυκατοικία

Νέα Ιωνία: «Θέλω πίσω το παιδί μου» λέει η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος της σε πολυκατοικία Facebook Twitter
Η 19χρονη μητέρα είχε αφήσει το εφτά ημερών βρέφος της, σε καρότσι σούπερ μάρκετ (Φωτογραφία EUROKINISSI)
0

Μετανιωμένη δηλώνει η 19χρονη μητέρα που εγκατέλειψε το εφτά ημερών βρέφος της σε είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία τα ξημερώματα της Τετάρτης. 

«Δεν κατάλαβα τι έκανα. Ήταν εντελώς, παρορμητική η ενέργειά μου, χωρίς να αντιλαμβάνομαι την πράξη μου. Ζητάω συγγνώμη. Σας παρακαλώ θέλω πίσω το παιδί μου», δηλώνει τώρα η νέα γυναίκα μέσω του δικηγόρου της που μίλησε στο Newsit.gr. «Κλαίει συνέχεια και αρνείται να φάει εδώ και δυο μέρες», λέει ο συνήγορος της μητέρας Βασίλης Ταουξής, κάνοντας λόγο για περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης. 

«Κλαίει και αρνείται να φάει»

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μωρό είναι καλά στην υγεία του και η μητέρα έχει συνειδητοποιήσει το λάθος της. «Με κλάματα στα μάτια και με φιλιά στο μωρό, το πήγε στην απέναντι πολυκατοικία από τη δική της», προσθέτει. «Η μικρή χτυπιέται από χθες και ζητάει το παιδί της. Τώρα συνειδητοποιεί το μέγεθος της ανοησίας της. Κλαίει συνέχεια και αρνείται να φάει εδώ και δυο μέρες. Είναι μια μικρή κοπέλα, μαθήτρια ανώτερης τεχνικής σχολής. Ευτυχώς το βρέφος χαίρει άκρας υγείας και φιλοξενείται στο νοσοκομείο Παίδων».

Ο κ. Ταουξής ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες με στόχο την επιστροφή του παιδιού στη μητέρα του και στη γιαγιά του, που δεσμεύονται να το μεγαλώσουν «με περισσή φροντίδα και αγάπη». «Μου μετέφεραν οι αστυνομικοί ότι το κορίτσι υπέστη το σύνδρομο της επιλόχειας κατάθλιψης. Δεν είχε συναίσθηση της πράξης της και μάλιστα αυτό συνέβη την ημέρα που θα έπρεπε να πάει στη σχολή της. Εκείνη με κλάματα στα μάτια και με φιλιά στο μωρό, το πήγε στην απέναντι πολυκατοικία από τη δική της (...) Είναι συνειδητοποιημένη. Είναι πολύ καλό παιδί».

Κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τη γυναίκα να φιλά το βρέφος λίγο πριν το αφήσει σε καρότσι σούπερ μάρκετ, τυλιγμένο σε μία κουβέρτα. Η νέα γυναίκα εντοπίστηκε από τις Αρχές και κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, παραδέχθηκε πως αυτή είναι η μητέρα του λίγων ημερών βρέφους.

Οι αρχές αναζητούσαν τη μητέρα κάνοντας έλεγχο και στα αρχεία των δημόσιων νοσοκομείων για τις γέννες των τελευταίων ημερών, όμως η γυναίκα φέρεται να γέννησε σε ιδιωτικό χώρο. Μετά την ομολογία της η γυναίκα συνελήφθη. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ