Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Εκδόθηκε στην Ελλάδα ο συνεργός του εκτελεστή

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Εκδόθηκε στην Ελλάδα ο συνεργός του εκτελεστή Facebook Twitter
0

Ο δεύτερος άνδρας που κατηγορείται για τον φόνο του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα, εκδόθηκε στην Ελλάδα και βρίσκεται πλέον στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τον αδελφό του εκτελεστή και συνεργό του, για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ο καταζητούμενος είχε εντοπιστεί και συλληφθεί τον περασμένο μήνα στη Βουλγαρία. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άνδρας είχε έρθει μαζί με τον αδελφό του στην Ελλάδα για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του επιχειρηματία. Ο ίδιος, φέρεται να οδήγησε το αυτοκίνητο από και προς τον τόπο του εγκλήματος, έξω από το σπίτι του Μακρή, στο Πανόραμα Βούλας.

Ο φερόμενος ως δολοφόνος είχε συλληφθεί από τον Απρίλιο, αλλά ο 35χρονος είχε καταφέρει να διαφύγει και να κρυφτεί για μήνες στο εξωτερικό. Τελικά συνελήφθη στα τέλη Ιουλίου όταν επιχείρησε να επιστρέψει στη Βουλγαρία. Η αστυνομία τον περίμενε στα σύνορα και οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν αμέσως για τη σύλληψη.

Από την ημέρα της δολοφονίας, τον περασμένο Οκτώβριο, ο άνδρας είχε εξαφανιστεί και κρυβόταν για να αποφύγει τη σύλληψη. 

Στις αρχές Απριλίου, μια απόδειξη αγοράς ρούχων είχε οδηγήσει στον εντοπισμό του φερόμενου ως δολοφόνου. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οι δύο δράστες είχαν έρθει στην Ελλάδα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που τους είχε ανατεθεί σε βάρος του 47χρονου Μακρή.

Στο μεσοδιάστημα, παρακολουθούσαν τον στόχο τους και, τη νύχτα του φόνου, ο 31χρονος πυροβόλησε πέντε φορές το θύμα του, την ώρα που ο Μακρής έμπαινε στο μαύρο smart. Το επόμενο πρωί επέστρεψαν στη Βουλγαρία αφήνοντας στο δωμάτιο του τελευταίου ξενοδοχείου τους στην Ελλάδα, μερικά ρούχα τους.

 
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι μερικές ώρες μετά τον φόνο, δύο αλλοδαποί είχαν φύγει βιαστικά από ξενοδοχείο στη Γλυφάδα. Στα ρούχα που είχαν αφήσει πίσω τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και μια απόδειξη λιανικής για αγορά ρούχων.

Ερευνητές του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών μετέβησαν τότε στο κατάστημα ρούχων και διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αγοράσει από εκεί τα ρούχα που φαίνεται να φορά και στο βίντεο της δολοφονίας. Αμέσως, οι δύο αυτοί πελάτες του ξενοδοχείο, θεωρήθηκαν οι βασικοί ύποπτοι για τον φόνο και όταν ο 31χρονος επέστρεψε στην Αθήνα συνελήφθη από τις αρχές.

Την δολοφονία του Μακρή, είχαν καταγράψει κάμερες ασφαλείας.

 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM