Για τις δραματικές ώρες στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας, μίλησε ο εθελοντής πυροσβέστης που τραυματίστηκε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. 

 

Ο Κυριάκος Καρλαφτόπουλος περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR τη μάχη που έδωσαν και δίνουν οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής, αφηγούμενος τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υπέστη σοβαρά εγκαύματα. «Δεν είχε καθόλου φλόγες, αλλά έκανε έναν αέρα και η φωτιά ήταν σαν ανεμοστρόβιλος. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Ήταν κόλαση!», θυμάται.

 

«Τραυματίστηκα στα χέρια μου. Η φωτιά ήταν γύρω στα 200 μέτρα. Είχε μία φλόγα μικρή. Κάνει έναν αέρα, έναν ανεμοστρόβιλο μες στη χαράδρα. Μας κύκλωσε! Και τα πυροσβεστικά! Έφυγα μέσα από τις φλόγες γιατί, αν καθόμουν εκεί, δεν ξέρω τι θα γινόταν. Μπορεί να μη μίλαγα τώρα», προσθέτει. 

Όσο βρισκόταν στο χειρουργείο, ο πατέρας του έκανε έκκληση στην Πολιτεία να «μην ξεχάσει ούτε τον γιο του ούτε τους υπόλοιπους εθελοντές» που ρίχνονται στη φωτιά για να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Η μητέρα του δήλωσε περήφανη για τον γιο της. 

 

Τον τραυματία επισκέφθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που τον συνεχάρη για τη στάση του, διαβεβαιώνοντας ότι η Πολιτεία θα τον υποστηρίξει καθ' όλη την περίοδο αποκατάστασης. «Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως υπουργείο Υγείας είναι -σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια- να καλύψουμε ό,τι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του πυροσβέστη», ανέφερε μεταξύ άλλων. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr