Σφοδρή πολιτική κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Βασίλη Κικίλια και στον Παύλο Πολάκη με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Υγείας ότι η κυβέρνηση θα καλύψει όλα τα νοσήλια του εθελοντή δασοπροσβέστη, που τραυματίστηκε στη τεράστια δασική πυρκαγιά στην Εύβοια

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε χθες στο νοσοκομείο τον εθελοντή που υπέστη εγκαύματα δευτέρου προς τρίτου βαθμού, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και ανακοίνωσε ότι «σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χωράς, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασης του». 

 

 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας, Παύλος Πολάκης, απάντησε στον νυν υπουργό πως η νοσηλεία είναι δωρεάν στο ΚΑΤ, καθώς πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο: «Το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο, δεν πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς. Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, πάλι δεν πληρώνει, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από τοn Φλεβάρη του 2016 ισχύει ο νόμος για δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφαλίστων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!!!! (εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου...) Ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση».

 

 

Απάντηση Κικίλια με αιχμές για το Μάτι

«Κύριε Πολάκη, γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ», έγραψε ο Βασίλης Κικίλιας. 

 

«Θα καλύψουμε ό,τι χρειαστεί», ανέφερε, «όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που άφησες ακάλυπτους χρόνο τώρα» είπε.  «Τέλος με τα ψέματά σας και τη μικροπολιτική», έγραψε στο τέλος της ανάρτησής του.