Ελαφόνησος: «Έτρεχα να σωθώ με το παιδί στα χέρια μου» - Ένας τουρίστας μιλά για τη φωτιά

Ελαφόνησος: «Έτρεχα να σωθώ με το παιδί στα χέρια μου» - Ένας τουρίστας μιλά για τη φωτιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Ο πατέρας ενός μικρού κοριτσιού που έζησε από κοντά τη φωτιά στην Ελαφόνησο, περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που έζησε με την οικογένειά του. 

«Έπρεπε μέσα σε 10 λεπτά να αποφασίσω πώς θα σώσω την οικογένειά μου. Η φωτιά ήταν τεράστια σε έκταση, ήμασταν εγκλωβισμένοι και επικράτησε πανικός, μέσα σε ένα κάμπινγκ με εκατοντάδες ανθρώπους», θυμάται ο Ηλίας Παπαδόπουλος, που ζει μόνιμα στην Αμερική και αποφάσισε, φέτος, με τη σύζυγό του να κάνουν διακοπές στο νησί.

Μέσα σε λίγα λεπτά, πυκνοί καπνοί κάλυψαν την παραλία του Σίμου προκαλώντας προβλήματα στην ορατότητα ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», αφηγήθηκε πως άφησε τα πράγματα πίσω του και έτρεξε με το παιδί του στην αγκαλιά, ακολουθώντας το μόνο μονοπάτι προς την έξοδο. «Κοίταξα τη φορά του ανέμου, και έβαλα το μυαλό μου να σκεφτεί. Έπρεπε να σώσω το παιδί μου (...) Σπεύσαμε προς το αυτοκίνητο και φύγαμε. Στο πάρκινγκ ήταν σταθμευμένα τουλάχιστον 200 αυτοκίνητα. Σε περίπου 15 λεπτά, από τη στιγμή που είδαμε τους καπνούς στο λόφο, κατέφθασε η Πυροσβεστική και η αστυνομία». 

Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στη χωματερή του νησιού. Το κάμπινγκ εκκενώθηκε με ασφάλεια. «Αυτή την ώρα, μεσημέρι Σαββάτου, όλος ο κόσμος που διέμενε στο κάμπινγκ βρίσκεται μαζί μας στο λιμάνι. Δεν γνωρίζουμε αν το κάμπινγκ έχει καεί και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Παντού υπάρχουν περιπολικά και όλοι έχουν βγει από τα μαγαζιά τους. Ήμασταν τυχεροί και σωθήκαμε. Όλα έμειναν πίσω, αλλά δεν μας αφορά. Είμαστε ζωντανοί».

Πριν η φωτιά λάβει απειλητικές διαστάσεις, οι αρχές εκκένωσαν προληπτικά τόσο το κάμπινγκ όσο και ένα παρακείμενο ξενοδοχείο στον Σίμο, και οι τουρίστες οδηγήθηκαν για λόγους ασφαλείας στην παραλία ενώ μία γυναίκα απεγκλωβίστηκε, σώα και αβλαβής, από μία σπηλιά. Η φωτιά έχει πλέον οριοθετηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνο επέκτασης, ωστόσο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. 

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στη χωματερή του νησιού. Πηγή: www.lifo.grΆλλη μια φορά που η "ανάπτυξη" χωρίς σχεδιασμό, υποδομές και σεβασμό στο περιβάλλον πληρώνεται ακριβά. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον στο κόστος να μην περιλαμβάνονται και ανθρώπινες ζωές.